Samson en Gert in Plopsaland

Plopsa-bazen zijn Managers van het jaar

Samson en Gert in Plopsaland

In Brussel zijn Hans Bourlon en Gert Verhulst uitgeroepen tot Managers van het jaar.

De eigenaren van Plopsaland kregen de prijs van het Vlaamse zakenblad Trends, vergelijkbaar met Elsevier in Nederland.

Entertainmentindustrie

Verhulst en Bourlon ontvingen de prijs omdat ze hoge ogen gooien in de fors groeiende entertainmentindustrie. Tot Studio 100 – het bedrijf van de twee ondernemers – horen een film- en televisiepoot, een theaterpoot, een uitgeverij, een audio-, video- een licenties- en merchandisingpoot. Onder Studio 100 vallen ook drie Belgische pretparken: Plopsaland in De Panne, Plopsa Indoor in Hasselt en Plopsa Coo. De drie parken zijn goed voor 40,8 procent van de omzet van Studio 100. Een vierde park is in aanbouw in Nederland: Plopsa Indoor in Coevorden. Bourlon en Verhulst kijken ook naar mogelijkheden om in Duitsland  een pretpark te beginnen.

{googleads right}Launchcoaster

Het bezoekersaantal van de attracties steeg in 2008 met drie procent. Plopsaland De Panne noteerde ruim 909.000 bezoekers (vierduizend meer dan het jaar daarvoor), Plopsa Indoor Hasselt 311.000 en Plopsa in Coo ontving 352.000 bezoekers. In 2009 zal de Plopsa-groep 22,5 miljoen euro in de pretparken investeren. Plopsaland De Panne krijgt de nieuwe spectaculaire launchcoaster Anubis, The Ride. Deze achtbaan zoeft in twee seconden 34 meter hoog, vliegt daarna loodrecht naar beneden en gaat vervolgens drie keer over de kop. Aan de coaster hangt een kostenplaatje van zes miljoen euro.

Indoor park

In Plopsa Indoor Hasselt wordt een Mega Mindy Zone gebouwd. Voor het nieuwe indoorpark in Coevorden gaat binnenkort de eerste spade de grond in. Dit overdekte pretpark zal de helft groter worden dan het vergelijkbare Plopsa Indoor in Hasselt. Met dit project is een investering van vijftien miljoen euro gemoeid.


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO:
LEARNINGTOUR

Meest bezochte parkprofielen