Buffalo Trading Company - Foto: Parkplanet

Starbucks verdrijft Buffalo Trading

Buffalo Trading Company - Foto: Parkplanet

Disney Village bij Disneyland Paris krijgt een nieuwe huurder: Starbucks opent er een vestiging.

Locatie voor het nieuwe koffiehuis is de Buffalo Trading Company. De general store onlangs vandaag de deuren.

Souvenirshow

De Buffalo Trading Company opende op 12 april 1992, als souvenirshop van Buffalo Bill’s Wild West Show. Bezoekers die naar de langlopende dinershow waren geweest, kwamen via de westernwinkel weer naar buiten. In de Buffalo Trading Company konden zij souvenirs van de show kopen. Later veranderde de collectie van de winkel naar meer algemene wild west-attributen.

{googleads right}Disney-grondgebied

De komst van Starbucks naar Disney werd al lang verwacht. De vestiging die binnenkort in Parijs open gaat is de eerste op Disney-grondgebied wereldwijd. Starbucks gaat, net als in alle andere vestigingen, diverse soorten koffie en thee verkopen. Bovendien zullen gebak en koek in de vitrines liggen. Met Starbucks wil Disney Village het aantal locaties waar gasten wat kunnen eten en drinken uitbreiden, om zo de capaciteit op drukke momenten te vergroten.

Nederland en België

In Nederland en België zijn voorlopig uitsluitend Starbucks-vestigingen te vinden op de nationale luchthavens. Op Schiphol zijn drie filialen van de beroemde Amerikaanse koffieverkoper – één achter de douane en twee ervoor – en op luchthaven Zaventem zijn twee vestigingen: één in de vertrekhal en één op pier A. In de loop van dit jaar wordt de eerste van meerdere vestigingen van Starbucks op NS-stations geopend: de primeur is voor Amsterdam CS.


© 2009 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen