Het station van de nieuwe achtbaan

Achtbaan opent in mei

Het station van de nieuwe achtbaan

Duinrell verwacht de nieuwe loopingachtbaan medio mei 2009 te kunnen openstellen voor het publiek.

De bouw van de spectaculaire attractie is jarenlang vertraagd door bezwaarschriften van omwonenden. Aan het begin van dit jaar kreeg het pretpark in Wassenaar eindelijk groen licht voor de langverwachte achtbaan.

{googleads right}Zeventig kilometer

De loopingbaan had sinds het begin van de planningsfase, in 2006, de naam Rick’s Delight, genoemd naar kikkermascotte Rick. Besloten is echter dat de roller coaster alsnog een nieuwe naam krijgt. De achtbaan heeft een lengte van 380 meter en een oppervlakte van 2200 vierkante meter. Drie karretjes met elk acht personen aan boord storten met een snelheid van zeventig kilometer per uur van een hoogte van 22 meter bijna loodrecht naar beneden, om via een looping en een kurkentrekker weer tot stilstand te komen.

Ontdekkingsreizen

De achtbaan is volgens Duinrell geluidsarm, waarmee het park wil voldoen aan de geluidseisen van de gemeente. De attractie wordt gethematiseerd en past daardoor in de omgeving van de overige attracties. De eerste schetsen van de nieuwe achtbaan tonen een ontdekkingsreizenthema. Duinrell opent op 4 april weer de poorten en die blijven open tot en met 1 november 2009.

De nieuwe achtbaan in Duinrell
Ontdekkingen is het thema van de nieuwe roller coaster
 

© 2009 PARKPLANET – ARTIST IMPRESSIONS: DUINRELL

Meest bezochte parkprofielen