Grensverleggende architectuur in Almere

Almere te gast bij Disney-festiviteiten

Grensverleggende architectuur in Almere

Disneyland Paris nodigt tien gezinnen uit Almere én burgemeester Annemarie Jorritsma uit om een bezoekje te brengen aan het park.

In april 2009 start Mickey’s Magische Jaar, als opvolger van de vijftiende verjaardag van Disneyland Park. Ter gelegenheid van Mickey’s feestjaar worden uit verschillende Europese landen kleurrijke en eigenzinnige mensen uitgenodigd samen met de beroemde muis het officiële startschot te geven voor de festiviteiten. In Nederland is de keuze gevallen op de inwoners van de stad Almere, omdat ze perfect binnen de omschrijving passen. Samen met tien gezinnen uit Almere zal burgemeester Annemarie Jorritsma eind maart de officiële start meemaken van Mickey’s Magische Jaar.

{googleads right}Kleurrijk

Gedurendehet Mickey-jaar zijn er tal van interactieve shows, is er nieuw entertainment en zijn er muzikale spektakels te zien. Bezoekers zullen zelf ook kunnen participeren in de festiviteiten. Voor de officiële start ging Disney daarom op zoek naar eigenzinnige gasten met een flinke dosis lef, die niet bang zijn om zich van hun meest kleurrijke kant te laten zien en die maar al te graag deelnemen aan die festiviteiten. In Nederland kwam Mickey uit in Almere, een stad die bekend staat als de jongste stad van Nederland en waar nog de ruimte is om je dromen te realiseren.

Grensverleggende architectuur

Op 6 maart 2009 komt Mickey Mouse persoonlijk naar Almere om zijn uitnodiging aan burgemeester Jorritsma te overhandigen. De selectie van de tien gezinnen die met haar mee mogen laat de muis echter over aan de burgemeester zelf. Zij kent immers haar eigen stad en inwoners het beste, denkt Mickey. In Almere wonen ruim 186.000 mensen. De stad is grensverleggend door haar opvallende architectuur, stedenbouwkundige experimenten en de wijze waarop zij werkt aan duurzaamheid.


© 2009 PARKPLANET – FOTO: JUNGLEBOY

Meest bezochte parkprofielen