Avondspektakel bij La Valle dei Re - Foto: Marika Dalloco

De wederopstanding van Ramses

Avondspektakel bij La Valle dei Re - Foto: Marika Dalloco

De darkride La Valle dei Re (De vallei van de koningen) in Gardaland krijgt een compleet nieuw interieur.

Het thema van de vernieuwde attractie wordt de opstanding van Ramses.

{googleads right}Futuristische scènes

La Valle dei Re wordt omgebouwd tot een interactieve darkride waarin de hoofdrol wordt gedeeld door Egyptische beeldhouwwerken en futuristische scènes. Bezoekers moeten proberen te voorkomen dat de eeuwenoude tempel van farao Ramses de Tweede ten prooi valt aan onbekende moleculaire krachten.

Il risveglio

De nieuwe naam voor La Valle dei Re wordt Ramses: il risveglio – de opstanding. De naam werd gekozen door veertig procent van de vijfduizend ontvangers van de nieuwsbrief van Gardaland. Op de tweede plaats, met twintig procent van de stemmen, eindigde de naam Osiris: il lato oscuro della luce (Osiris: de donkere kant van het licht). Eerder werd op deze manier ook de naam van de achtbaan Mammut gekozen. De heropening van de Ramses-attractie in Gardaland wordt verwacht in juni 2009.


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO:
MARIKA DALLOCO

Meest bezochte parkprofielen