Het Britse pond sterling

Disney matst Britten

Het Britse pond sterling

Disneyland Paris heeft voor de Britse markt een nieuw product bedacht: de Sterling Packages.

Om te voorkomen dat de Britten door de hoge wisselkoers van het pond in eigen land blijven, biedt Disneyland alle onderdelen van een vakantie naar het resort bij Parijs nu ook in pond sterling aan.

{googleads right}Schrik

Inwoners van Groot-Brittannië betaalden tot voor kort hun hotelovernachtingen, entreekaarten en maaltijdbonnen die ze rechtstreeks bij Disneyland Parijs boekten in euro’s. Als dan korte tijd later het bankafschrift op de mat viel en het bedrag was omgerekend van euro’s naar Britse ponden, was de schrik groot. De kosten van het uitstapje naar Parijs vielen veel hoger uit dan verwacht, door de lage koers van de Britse munteenheid.

Dertig procent minder waard

De Britse munt is in twee jaar tijd dertig procent in waarde afgenomen ten opzichte van de euro. Disney-vakanties kosten daardoor voor Britten een derde meer dan voorheen. Door de vakantiepakketten voortaan in ponden aan te bieden en daarbij in de buurt te blijven van de prijs die tot aan 2007 gold voor een uitstapje naar Disney, hoopt het pretpark de Engelsen toch over te halen het Kanaal over te steken. De Britten maken vijftien procent uit van het totale aantal bezoekers aan Disneyland Parijs.


2008 (c) Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen