Set van Back to the Future in de Studio Tram Tour

Filmsets weer open

Set van Back to the Future in de Studio Tram Tour

De filmsets in Universal Studios Hollywood die in juni 2008 waren verwoest door een hevige brand zullen in juni 2009 weer open gaan voor het publiek.

De filmsets zijn onderdeel van de beroemde Studio Tour, waarbij gasten met trams langs decors en door studiogebouwen worden gereden. Een felle brand verwoestte op 1 juni anderhalve hectare van de zogenaamde Backlot, het parkgedeelte dat alleen per tram bereikbaar is en waar filmdecors en -sets zijn opgesteld.

Back to the Future

Bij de brand ging onder meer Courthouse Square verloren, het plein dat dienst deed in de succesvolle film Back to the Future (foto). Ook een nagebouwde straat uit New York die regelmatig te zien was in de series Seinfeld en NYPD Blue ging in vlammen op. Beide sets zullen vanaf de zomer weer te bewonderen zijn door de gasten van het pretpark.

{googleads right}Londense straat

Er zullen ook nieuwe decors op de Backlot worden gebouwd, waaronder een benzinestation, een brandweerkazerne en een Londense straat. Ook nieuw is een modern stadsgezicht, met glazen en stalen gebouwen. De trams zullen worden uitgerust met verbeterde luidsprekers en flatscreen televisies. Voor 2010 staat een verdere uitbreiding van de tram tour gepland.

Desperate Housewives

Niet alle decors gingen door de brand in Universal Studios verloren. De set van War of the Worlds en Wisteria Lane uit Desperate Housewives bleven behouden. Ook de Europese en de Mexicaanse straat bleven gespaard. Wat er gaat gebeuren met de afgebrande studiohal waarin de bijna tien meter grote reuzenaap King Kong de bezoekerstram aanviel, is nog niet bekend.


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: CLIFF1066

Meest bezochte parkprofielen