De Mickey-macaron - Foto: (c) Disney

Happen in Mickey

De Mickey-macaron - Foto: (c) Disney

Vanaf 4 april 2009 is in Disneyland Paris twee maanden lang een exclusieve koek te koop: drie befaamde macarons vormen samen een Mickey-hoofd.

Macarons zijn typisch Franse koekjes, gemaakt van amandelen, suiker en eiwit. De beroemde Parijse patisserie Ladurée is de uitvinder van de macaron zoals die nu het bekendst is: een gladde, dubbele koek met een crèmeachtige vulling ertussen. Ladurée verkoopt vijftienduizend macarons per dag in haar vestiging aan de Champs-Elysées, maar ook in de filialen in London, Genève, Monaco, Tokio, Bahrein en Dubai.

{googleads right}Vulling

Ladurée heeft speciaal voor Mickey’s Magische Jaar macarons gemaakt van drie cirkels, die samen het hoofd van de geliefde muis vormen. Elke cirkel heeft een ander vulling: in de oren zit chocolade en vanille, en het hoofd is gevuld met frambozen. De Mickey-macaron is verpakt in een speciale collectors box met daarop de afbeelding van Mickey en de kleuren van het prestigieuze huis Ladurée.

Twee maanden

De feestelijke macaron is vanaf 4 april – de start van Mickey’s Magische Jaar – gedurende twee maanden te koop in de winkel van Ladurée aan de Champs-Elysées, en in twee restaurants in het Disneyland Resort: Walt’s in het Disneyland Park en California Grill in het Disneyland Hotel.


© 2009 PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen