Tivoli krijgt een windmolen

Tivoli op windenergie

Tivoli krijgt een windmolen

Tivoli in Kopenhagen gaat helemaal draaien op windenergie.

Daartoe heeft het Deense pretpark een samenwerkingsovereenkomst gesloten met elektriciteitsmaatschappij Dong Energy.

Eigen stroom

Tivoli zal vanaf 2010 stroom gebruiken die afkomstig is van een eigen windmolen. Het park krijgt één van de drie nieuw te plaatsen windmolens ter beschikking die geplaatst gaan worden in het windmolenpark in het plaatsje Avedøre Holme. Op de molen komt het logo te staan van Tivoli. Het windmolenpark is eigendom van Dong Energy, waar Tivoli een partnerschap mee heeft afgesloten.

{googleads right}Energiebesparing

Tivoli wil vanaf 2010 voor honderd procent klimaatneutraal zijn. Het park gaat, om dat te bereiken, energiebesparende programma’s invoeren in gebouwen en bij attracties. De energie die nog wel nodig is zal voortaan afkomstig zijn van de eigen windmolen.

Bobbejaanland

Tivoli is niet het enige park met een eigen energievoorziening: sinds 2001 staat vlak naast Bobbejaanland in het Vlaamse Lichtaart ook een windmolen. De 65 meter hoge molen voorziet jaarlijks gemiddeld vierhonderd gezinnen van energie en ook Bobbejaanland zelf krijgt stroom van de molen.


© 2009 PARKPLANET
 

Meest bezochte parkprofielen