De inmiddels afgebroken Corkscrew met op de achtergrond achtbaan Rita

Toch groen licht voor Secret Weapon 6

De inmiddels afgebroken Corkscrew met op de achtergrond achtbaan Rita

Ondanks 39 bezwaarschriften van omwonenden krijgt Alton Towers toch groen licht voor zijn nieuwe achtbaan, die de werktitel Secret Weapon 6 heeft meegekregen.

De rollercoaster, die in 2010 klaar moet zijn, vervangt de aloude Corkscrew.

Veertien miljoen

De nieuwe achtbaan wordt door Alton Towers omschreven als een wereldprimeur. Het park wil alleen verklappen dat de attractie bijna veertien miljoen euro gaat kosten en komt te staan in het themagebied Ug Land. Op de plaats van de nieuwe rollercoaster stond tot voor kort nog de loopingachtbaan Corkscrew, een kleinere versie van de Python in de Efteling. De Corkscrew – op de foto links, met op de achtergrond achtbaan Rita, Queen of Speed – was 22 meter hoog, de nieuwe aanwinst zal twee meter lager worden.

{googleads right}Toegangsweg

Buurtbewoners hebben sterk geageerd tegen de nieuwe achtbaan. Volgens het park moet de nieuwkomer honderdduizend extra bezoekers naar Alton Towers trekken. Omwonenden vrezen die toename en pleiten al twintig jaar voor een nieuwe toegangsweg naar het park, die de aanpalende dorpjes Alton en Farley moet verlossen van het vele verkeer. De eigenaar van het pretpark heeft de investeringen in een nieuwe aanrijdroute echter afgewezen.

Middeleeuws fort

Tegenstanders voerden ook aan dat Secret Weapon 6 gedeeltelijk zou komen te liggen op de resten van een middeleeuws fort. Zij vroegen om diepgaande archeologische onderzoeken. De gemeenteraad heeft alle bezwaren echter terzijde geschoven. Volgens de raad zullen de omwonenden geen geluidsoverlast hebben van de nieuwe achtbaan, ook al omdat die gedeeltelijk overdekt zal zijn. Het voorstel om Alton Towers toestemming te geven om de rollercoaster te bouwen komt donderdag in de raadsvergadering, maar de officiële goedkeuring is nog slechts een formaliteit. Secret Weapon 6 wordt de achtste achtbaan in het park in Staffordshire.

Kleurrijke monorails

Voor een nieuwe attractie hoeven bezoekers van Alton Towers overigens niet te wachten tot 2010. Al dit seizoen presenteert het Engels pretpark voor het eerst vrolijk versierde monorailtreinen. Alle acht treinen hebben een complete make over gekregen en zijn van voor naar achter en van onder tot boven voorzien van een kleurrijke print. Elk treinstel heeft een ander thema: piraten, ontdekkingsreizen, aardbeien, koeien, feest, bloemen, snoep en Cariba Creek, het waterpark van Alton Towers. De kleur van het interieur en zelfs de geluiden in de trein zijn aangepast aan het thema.

De nieuwe aardbeienmonorail in Alton Towers – Foto: Sarner
De nieuwe aardbeienmonorail in Alton Towers
 

2009 © TEKST: PARKPLANET – FOTO:
TIGER 2000

Meest bezochte parkprofielen