Mardi Gras-parade in Universal Studios Orlando

Carnaval in Universal

Mardi Gras-parade in Universal Studios Orlando

Niet alleen in het zuiden van Nederland en in Vlaanderen wordt carnaval gevierd. Ook Universal Studios in Florida staat in het teken van het laatste feestje voor de vastentijd begint.

Carnaval is van oudsher het feest dat de komst van de vastentijd aankondigt. Op de vette dinsdag voor de vasten werd traditiegetrouw al het bederfelijke eten dat in huis was opgemaakt, omdat het anders zou bederven. Vette dinsdag is in het Frans Mardi Gras, en zo heet het beroemde carnaval van New Orleans. Universal Studios bij Orlando haalt in februari, maart en april dit carnaval naar het park toe. Met optochten en heel veel muziek.

{googleads right}Carnavalsparade

Hoogtepunt van Mardi Gras in het filmpretpark is de optocht, met spectaculaire wagens, kleurrijke kostuums, steltlopers, straatartiesten en dansers. Het thema van dit jaar is Verhalenboeken; de parade staat helemaal in het teken van verhalen vol actie, romantiek, horror en mysterie. De optocht heeft ook enkele wagens die afkomstig zijn uit New Orleans zelf. Vanaf de praalwagens worden snoep en hebbedingetjes naar het publiek gegooid.

Village People

Het carnaval van Universal biedt ook optredens van bekende artiesten, zoals Kelly Clarkson, MC Hammer en Pat Benatar. Het zwaartepunt van Mardi Gras ligt komend weekend; dan treden Fankie Valli & The Four Seasons en de roemruchte Village People (Y.M.C.A.) op. Bezoekers kunnen zich tot en met 18 april elke zaterdag in de carnavalsfestiviteiten van Universal Studios storten.


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: UNIVERSAL

Meest bezochte parkprofielen