De Golden Gate Bridge en Hollywood in It's a Small World - Foto: Parkplanet

Vernieuwde Small World open

De Golden Gate Bridge en Hollywood in It's a Small World - Foto: Parkplanet

De veelbesproken vernieuwde attractie It’s a Small World is heropend in Disneyland in Anaheim.

De wereldberoemde darkride sloot vorig jaar de deuren voor een grote renovatie. Diverse geplande vernieuwingen – waaronder nieuwe poppen en een aanpassing van de muziek – riepen heftige protesten op bij puristen.

Ongekend populair

It’s a Small World werd oorspronkelijk door Walt Disney en designer Mary Blair ontworpen voor de wereldtentoonstelling van 1964-1965 in New York. Na afloop verhuisde de attractie naar Disney’s eigen park in Californië. Daar verwierf de boottocht langs tientallen landen en honderden poppen een ongekende populariteit. Inmiddels hebben alle vijf Disneylanden ter wereld een eigen versie van It’s a Small World.

Protesten

Toen Disneyland vorig jaar aankondigde dat It’s a Small World gerenoveerd zou worden en er nieuwe elementen aan toegevoegd zouden worden, protesteerden de fans die vonden dat er niet ‘gerommeld’ mocht worden met de authenticiteit van de attractie. Disneyland stelde hen daarop gerust met de belofte dat de originele ideeën van Walt Disney en Mary Blair in tact zouden blijven.

{googleads right}Nieuwe karakters

Dit weekend opende It’s a Small World opnieuw de poorten. Aan diverse scènes zijn nieuwe karakters toegevoegd: in totaal 29 bekende filmsterren uit Disney- en Pixar-films hebben een plaatsje gevonden in de attractie. Woody en Jessie uit Toy Story zijn te zien in de geheel nieuwe scène Spirit of America, Aladdin en Jasmine wonen in het Midden-Oosten en Mulan vliegert met Mushu in Azië. Donald Duck, Panchito en José Carioca treden als The Three Caballeros op in Zuid-Amerika, Alice verblijft met haar witte konijn in Groot-Brittannië, Ariël en Botje wonen op de eilanden in de Stille Oceaan en Lilo en Stitch zijn vanzelfsprekend te vinden op Hawaï.

Nieuwe muziekfragmenten

Naast nieuwe figuren herbergt de attractie ook een nieuwe scène – de Verenigde Staten in Spirit of America –, zijn er nieuwe boten en is ook de muziek licht aangepast. Door de onvergetelijke wijs van de hand van componisten Richard M. en Robert B. Sherman zijn heel subtiel muziekfragmenten uit films gemengd. Zo horen gasten in Groot-Brittannië All in the Golden Afternoon uit Alice in Wonderland en A Whole New World uit Aladdin in het Midden-Oosten.

Driehonderd poppen

In totaal staan in It’s a Small World meer dan driehonderd poppen, 250 stuks speelgoed en tachtig beweegbare attributen. Sinds de opening van de attractie in Disneyland in Anaheim op 28 mei 1966 hebben ruim 256 miljoen gasten een tochtje gemaakt door It’s a Small World


© 2009 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen