Schrijfwedstrijd voor basisscholen

500 Schrijvende scholen

Schrijfwedstrijd voor basisscholen

Ruim vijfhonderd basisscholen in Nederland en Vlaanderen nemen deel aan de schrijfwedstrijd die deEfteling heeft georganiseerd.

Zij maken kans op de Anton Pieck Prijs 2009.

Vakkundige jury

De aanmeldingen voor de schrijfwedstrijd voor basisscholen komen uit alle windstreken van Nederland. Er zijn ook ongeveer vijftig Belgische scholen die meedoen. Een vakkundige jury gaat de ingezonden scrips en storyboards beoordelen. Deze jury bestaat uit Thijs Bayens, creative director van Sprookjesboom, Dirk Nielandt, scriptschrijver van de serie en regisseur Hans Walther, die de scripts tot leven brengt voor de uitzending. Scholen maken kans op een geheel verzorgde schoolreis en geldprijzen. Half april moet duidelijk zijn welke tien scholen genomineerd worden. Zij krijgen een uitnodiging voor de prijsuitreiking op maandag 11 mei.

{googleads right}Opdracht

De leerlingen schreven een script voor een nieuwe aflevering van de populaire 3D-animatieserie Sprookjesboom. Het ging om een nieuw, zelfverzonnen avontuur van bijvoorbeeld Roodkapje, Wolf, Draak, Assepoester of Heks. Omdat van dit avontuur ook een echte aflevering gemaakt wordt, vroeg de Efteling tevens om een storyboard waarin het avontuur in scènes wordt uitgetekend. Zo konden meerdere klasgenoten met de opdracht aan het werk.

Prijzen

Naast tien geheel verzorgde schoolreizen kunnen de scholen ook geldprijzen winnen. De eerste prijs omvat 10.000 euro, de tweede prijs 5.000 euro en derde prijs 2.500 euro. De helft van het prijzengeld dient geschonken te worden aan een goed doel op het gebied van natuurzorg en milieubehoud. De andere helft mag de school naar eigen inzicht besteden. Als superhoofdprijs wordt van het winnende script een heuse Sprookjesboom-aflevering gemaakt.

Anton Pieck

De strijd om de Anton Pieck Prijs werd in 1995 voor het eerst georganiseerd als eerbetoon aan kunstenaar en illustrator Anton Pieck, één van de grondleggers van de Efteling. In dat jaar zou Anton Pieck honderd jaar zijn geworden. In 2009 wordt de wedstrijd voor de zesde keer uitgeschreven. 

© 2009 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen