Gerard Joling met zijn zelfontworpen Disney-oren - Foto: (c) Disney

De oren van Joling

Gerard Joling met zijn zelfontworpen Disney-oren - Foto: (c) Disney

Verschillende BN’ers presenteerden in Disneyland Paris de Mickey-oren die zij maakten ter gelegenheid van Mickey’s Magische Jaar.

Zanger Gerard Joling verwerkte honderden echte Swarovski-steentjes in zijn creatie in de hoop dat dat de waarde van zijn hoofddeksel zal opvoeren. De opbrengst gaat namelijk naar de stichting Doe Een Wens.

Verzot op Mickey

Gerard Joling ontwierp – helemaal zoals we hem kennen – Mickey-oren die passen in het thema Glitter & glamour. De zanger en presentator vertelt verzot te zijn op de beroemde muis. “Helemaal in het begin van mijn carrière, als jonge jongen, had ik een column bij de TROS. Ik mocht toen een wedstrijd uitschrijven met als hoofdprijs een tripje naar Disneyland in Amerika. Ik ben toen zelf ook met de prijswinnaars mee geweest. Sindsdien ben ik echt helemaal fan van Mickey. Inmiddels ben ik ook al meerdere malen in Parijs geweest; iets om nooit genoeg van te krijgen!”

{googleads right}Wensdag

Joling ontwierp zijn Mickey-oren met veel plezier voor de stichting Doe Een Wens, die wensen van kinderen met een ernstige ziekte in vervulling laat gaan. “Voor velen is het de dag van hun leven, voor mij was het eigenlijk geen moeite. Het is onbetaalbaar om te zien hoe gelukkig de mensen zijn die een wensdag meemaken. Ik werk dan ook graag mee met het vervullen van die wensen.”

BN’ers

Ook andere Bekende Nederlanders ontwierpen op verzoek van Disneyland Parijs muisoren voor de stichting Doe Een Wens. Binnenkort zie je op Parkplanet de creaties van onder meer Frans Bauer, René Froger, Edwin van der Sar, Richard Krajicek, Jan des Bouvrie, Wendy van Dijk, Robert ten Brink, Irene Moors, Tooske Ragas en Edwin Evers.


© 2009 PARKPLANET – FOTO: DISNEY
 

Meest bezochte parkprofielen