De cover van het ledenblad van fanclub D23 - Foto: (c) Disney

Disney start eigen fanclub

De cover van het ledenblad van fanclub D23 - Foto: (c) Disney

Er bestaan al talloze officieuze Disney-fanclubs en -sites, maar het Amerikaanse bedrijf heeft nu zelf een eigen, officiële fanclub opgericht: D23.

De D staat voor Disney en het getal voor het jaar waarin Walt zijn eigen bedrijfje oprichtte: 1923.

Fan community

De Disney Company heeft een officiële fanorganisatie opgericht. Niet eerder in de 85-jarige geschiedenis van het Amerikaanse entertainmentconcern liet het bedrijf zich zo innig in met de fans. De nieuwe ‘fan community’ D23 is ‘een manier om onze trouwe aanhangers te bedanken’, zei Disney-baas Bob Iger bij de presentatie van de nieuwe fanclub.

Expo

Leden van D23 krijgen vier keer per jaar het magazine Disney twenty-three toegestuurd. Daarnaast heeft de fan community een eigen lijn met verzamelobjecten en wordt er van 10 tot en met 13 september een D23 Expo gehouden in de thuisbasis van Disneyland: Anaheim in Californië. Het evenement wordt geafficheerd als The Ultimate Disney Fan Experience, en omvat sneak previews van films en attracties, verkoopstands, lezingen van bekende Disney-kopstukken en fotosessies met filmsterren.

De binnenkant van het ledenblad van fanclub D23 - Foto: (c) Disney

Magazine

Het kwartaalblad Disney twenty-three, dat leden van de fanclub thuisgestuurd krijgen, is een combinatie van een entertainment- en lifestyle-magazine. In het fraai uitgevoerde en advertentieloze blad staan interviews, achtergrondverhalen, foto’s en vaste rubrieken als A Walk with Walt (over de successen die Disney in zijn carrière behaalde), Where in D?, (fotopuzzel), The Funny Pages met oude Disney-strips en recepten uit de parkrestaurants.

{googleads right}Eerste nummer

In elk nummer wordt aandacht besteed aan de themaparken van Disney. In het eerste nummer krijgt de lezer een kijkje achter de schermen van de exclusieve Cinderella Castle Suite in het kasteel in het Magic Kingdom in Walt Disney World, en de Disneyland Dream Suite in Disneyland Anaheim. Wie lid is van D23 krijgt het magazine automatisch toegestuurd, maar het is voor $ 15,95 ook te koop in de Amerikaanse parken en bij boekketens

Website

De nieuwe officiële fan community heeft ook een eigen website, waar steeds het laatste nieuws over The Disney Company te lezen is en waarop blogs, foto’s, historische feiten en een online shop te vinden zijn. Via de website kan men ook lid worden van D23. Ook fans die niet in de V.S. wonen kunnen lid worden; zij betalen echter wel een toeslag.


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen