Legoland in Windsor - Foto: Gary Bembridge

Hotels voor Legoland

Legoland in Windsor - Foto: Gary Bembridge

Twee Legoland-parken hebben gevorderde plannen voor een hotel: zowel in het Engelse Windsor als in het Amerikaanse Carlsbad kunnen gasten over enkele jaren blijven slapen.

Eigenaar van Legoland Merlin Entertainments Group heeft besloten een hotel te bouwen bij het park in Windsor, ten westen van Londen. Het hotel moet bijdragen aan het vergroten van het aantal bezoekers. De bouwkosten zullen ruim 32 miljoen euro gaan bedragen. De opening staat gepland voor 2012. De procedure voor het nieuwe hotel moet nog opgestart worden, te beginnen met een goedkeuring door de gemeenteraad van Windsor.

{googleads right}Carlsbad

In de Verenigde Staten is men al verder: daar heeft de gemeenteraad van Carlsbad zijn steun toegezegd aan een nieuw hotel bij Legoland California. Het hotel krijgt 250 kamers en wordt drie verdiepingen hoog. Het wordt gebouwd op het parkeerterrein van het pretpark. De kamers in het hotel krijgen allemaal een Lego-thema. Nu het gemeentebestuur achter het hotelplan staat, gaat het park beginnen met de bouwprocedure. Het management durft nog geen openingsdatum voor de nieuwe verblijfsaccommodatie te noemen. Afgelopen augustus opende naast Legoland California het overdekte zeedierencentrum Sea Life.


© 2009 PARKPLANET – FOTO: GARY BEMBRIDGE

Meest bezochte parkprofielen