Mickey Mouse in Buffalo Bill's Wild West Show - Foto: (c) Disney

Mickey is overal

Mickey Mouse in Buffalo Bill's Wild West Show - Foto: (c) Disney

Tijdens Mickey’s Magische Jaar in Disneyland Paris, dat op 4 april 2009 van start gaat en tot 7 maart 2010 duurt, is de bekende muis werkelijk overal te zien.

In shows, parades en zelfs in Buffalo Bill’s Wild West Show.

Mickey in Buffalo Bill’s Wild West Show

Mickey Mouse doet vanaf 4 april zijn intrede in Buffalo Bill’s Wild West Show, de bekende dinershow die al vanaf april 1992 in ongewijzigde vorm te zien is in Disney Village. Samen met de hoofdrolspelers Buffalo Bill, Sitting Bull en Annie Oakley gaat de Mickey het Amerikaanse wilde westen veroveren. Het is voor het eerst sinds de première van de show in april 1992 dat er nieuwe onderdelen aan het programma worden toegevoegd.

Mickey in de piste

Niet eerder speelden Mickey en andere Disney-figuren als Minnie, Goofy en Knabbel en Babbel een rol in de Wild West Show. Meteen al bij aanvang van de voorstelling worden de gasten door Mickey verwelkomd, en gaat hij met hen op de foto. Mickey en zijn vrienden begeven zich tijdens het spektakel in het publiek en aan het eind komen alle figuren in de piste voor een grote finale.

{googleads right}Mickey in Party Time

Mickey is tijdens zijn feestjaar sowieso op allerlei plaatsen in het resort te zien. Op het nieuwe podium voor het kasteel van Doornroosje in het Disneyland Park vervult hij meerdere malen per dag een glansrol in de nieuwe show Party Time… met Mickey en zijn vrienden. Aan de imposante openluchtvoorstelling werken veertig personen mee, waaronder negen Disney-figuren. Karakters uit The Lion King, Aladdin en Jungle Book zullen samen met Mickey, Donald, Goofy en Pluto de bezoekers verleiden met hen mee te dansen.

Mickey in Stars & Cars

In de Walt Disney Studios is er een belangrijke rol voor Mickey weggelegd in het spektakel Disney’s Stars & Cars. In een muzikale stoet van ‘gepimpte’ auto’s rijden Mickey, Minnie, Donald en Katrien Duck, Stitch, Aladdin, Mulan en alle Disney-prinsessen naar het podium op de Place des Stars waar ze een tien minuten durende show geven. Elke auto, variërend van een ouderwetse cabriolet tot een luxe limousine, is volledig gethematiseerd naar zijn of haar eigenaar. Tijdens de show worden bekende Disney-tunes als Whistle while you work en One day my prince will come afgewisseld met golden oldies als Pretty Woman en I’m in Heaven.

Mickey in Playhouse Disney

In de Walt Disney Studios gaat op 4 mei de nieuwe attractie Playhouse Disney – Live on Stage! in première. Ook in die show is Mickey weer van de partij. Samen met Handy Manny, de Little Einsteins en de figuren uit Mickey Mouse Clubhouse organiseert Mickey een verjaardagsfeestje voor zijn vriendin Minnie.  

© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen