Artist impression van King Kong in Bobbejaanland

Nipte wereldprimeur

Artist impression van King Kong in Bobbejaanland

Al in 2008 wilde Bobbejaanland pronken met zijn primeur: de filmaap King Kong die een treinwagon met 24 verschrikte gasten optilt en door elkaar schudt.

Het Vlaamse pretpark had exclusiviteit bedongen en afgesproken dat de attractie door de leverancier in 2008 aan geen enkel ander park zou worden geleverd. Maar de ontwikkeling en de bouw van de furieuze reuzenaap nam meer tijd in beslag dan voorzien en Bobbejaanland moest noodgedwongen de opening van de attractie uitstellen. Op 4 april 2009 kon het publiek dan uiteindelijk toch naar King Kong gaan kijken. Het park had nog steeds de wereldprimeur, maar op het nippertje: precies één dag later opende dezelfde attractie in het Franse park Le Pal.

{googleads right}Publiekstrekker

King Kong moest dé publiekstrekker van Bobbejaanland voor het zomerseizoen van 2008 worden. De opening van de attractie was gepland voor 1 juli. Samen met de – wel in 2008 geopende – interactieve, overdekte boottocht Banana Battle zou King Kong de invulling vormen van een nieuw, Afrikaans gethematiseerd parkgedeelte, het Banana Bos. Maar bij de testen op het terrein van de Duitse attractiebouwer Hüss kwamen er onverwacht technische problemen aan het licht. De twaalf meter hoge aap werd doorgeschoven naar 2009. Bobbejaanland had voor dat jaar echter geen alleenrecht meer op de attractie. Op 4 april opende de Vlaamse versie, een dag later al konden bezoekers dezelfde attractie beleven in het Franse park Le Pal, in Dompierre-sur-Besbre, midden in de Auvergne.

Vijfhonderd bezoekers

Vanuit de open treinwagon is King Kong van dichtbij te zien - Foto: (c) Parkplanet

King Kong tilt per rit 24 bezoekers op en slingert ze in een treinwagon heen en weer. Per uur kunnen er vijfhonderd gasten een tochtje maken in de open wagon. 

> Naar het Parkprofiel van Bobbejaanland

© 2009 TEKST: PARKPLANET – ILLUSTRATIE: BOBBEJAANLAND – FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen