De première van Party Time met Mickey en zijn vrienden - Foto: (c) Disney

Party Time in première

De première van Party Time met Mickey en zijn vrienden - Foto: (c) Disney

Afgelopen weekend werden er in Disneyland Paris twee nieuwe openluchtshows gepresenteerd.

Party Time… met Mickey en zijn vrienden beleefde een glorieuze première in Disneyland Park en in de Walt Disney Studios teisterde een zware hagelbui de eerste opvoering van Disney’s Stars & Cars.

Filmscherm

Speciaal voor Party Time… met Mickey en zijn vrienden werd een gigantisch podium gebouwd voor het roze kasteel van Doornroosje. Het podium bestaat uit een hoger middengedeelte en vier ‘satellieten’, uitlopers naar alle windrichtingen met een rond minipodiumpje. Achter het kruisvormige toneel staat, naast het bekende kasteel, een enorm filmscherm in de vorm van een Mickey-hoofd. Op het scherm worden tijdens de voorstelling kleurrijke beelden geprojecteerd. Zo verandert het immense doek tijdens enkele liedjes in een metershoge glitterbol.

Het filmscherm voor de show Party Time met Mickey en zijn vrienden - Foto: (c) Parkplanet
Op een groot filmscherm in de vorm van Mickey-oren worden tijdens de voorstelling kleurrijke filmbeelden vertoond.

Dikke rookpluim

Tijdens de voorstelling is een hoofdrol weggelegd voor Mickey. Na een energieke dans van de cast verschijnt hij in een dikke rookpluim als bij toverslag op het podium. In totaal spelen er tijdens de voorstelling 33 personen op het toneel – waaronder, naast Mickey, Donald, Goofy en Pluto – en zijn er in totaal negentig mensen bij de productie betrokken.

{googleads right}Fête Magique

Christophe Leclerc, als senior show director verantwoordelijk voor de voorstelling, heeft er voor gekozen Mickey in het Frans te laten praten. “Meestal spreekt hij niet, of Engels, maar omdat het nu La Fête Magique de Mickey is, wilde ik hem een keer Frans laten spreken.” De show is rondom het hele podium goed te volgen. “De Disney-karakters wisselen telkens van satellietpodium en zijn daardoor voor elke bezoeker van dichtbij te zien”, aldus Leclerc. Samen met alle gasten wordt onder meer de Mickey-dans gerepeteerd. De show wordt van 4 april tot 7 maart 2010 dagelijks opgevoerd, meestal overdag, maar in de zomer ook ’s avonds. Die show heeft als extra effecten vuurwerk en laserstralen.

De première van Disney's Stars & Cars - Foto: (c) Parkplanet
Ondanks de stevige regen- en hagelbui werd de première van de Stars & Cars-show een succes. 

Wolkbreuk

Ook de Walt Disney Studios kende een première, van het spektakel Disney’s Stars & Cars. De hele zaterdag was het droog geweest, maar een minuut na aanvang van de feestelijke voorstelling vielen de eerste druppels, die overgingen in een fikse bui en vervolgens zelfs in zware hagel. Mickey, Minnie, Donald, Katrien Duck, Stitch, Aladdin, Mulan en alle Disney-prinsessen lieten zich op de Place des Stars niet door het weer uit het veld slaan. Af en toe beschermd door een doorzichtige paraplu dansten ze de sterren van de hemel op liedjes als Whistle while you work en golden oldies als Pretty Woman en I’m in Heaven.


© 30-3-2009 PARKPLANET – FOTO’S: DISNEY EN PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen