De bouw van Anubis The Ride ligt goed op schema - Foto: Plopsa

Plopsaland wil tieners

Plopsaland was al een erg populair park bij kinderen tot pakweg twaalf jaar. Maar met de nieuwe loopingachtbaan Anubis The Ride wil het pretpark nu ook gaan scoren onder tieners.

Door geliefde televisievedetten als kabouter Plop, Piet Piraat en Mega Mindy was Plopsaland in De Panne al een gewild reisdoel voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het pretpark aan de Vlaamse kust wil nu echter ook de wat oudere jeugd binnen de poorten halen. Want de tieners lieten De Panne nog regelmatig links liggen, geeft woordvoerder Filip Loos toe. “De 14- en 15-jarigen bleven vaak thuis als de familie naar hier kwam. Met de nieuwe rollercoaster willen we ook hen iets bieden. Wat niet wil zeggen dat Plopsa evolueert naar een park vol mega-attracties.”

Duurste attractie

Bijkomende succesfactor is dat de Nickelodeon-televisieserie Het Huis Anubis bij tieners in Nederland en Vlaanderen goed scoort. Alle reden om aan te nemen dat Anubis The Ride een goede investering is. Dat mag ook wel, want aan de achtbaan hangt een prijskaartje van ongeveer zes miljoen euro. Het is de duurste attractie die Plopsaland ooit heeft gebouwd. De snelste launchcoaster van de Benelux en meteen de eerste overkopattractie van Plopsaland zou zichzelf in drie jaar moeten terugverdienen.

Station Anubis

Het zespersoons achtbaankarretje, dat een rit maakt langs drie loopings, vertrekt vanuit een exacte kopie van het huis Anubis. Het huis wordt op zeventig procent van de ware grootte nagebouwd. In de wachtrijen die door het huis in Plopsaland lopen ontdekken de bezoekers verschillende kamers uit de serie.


© 2009 PARKPLANET – FOTO:
PLOPSALAND

Meest bezochte parkprofielen