Wheel of Fortune

Rad van Fortuin in SeaWorld

Wheel of Fortune

Vanaf vandaag kunnen Amerikanen kijken naar het Rad van Fortuin uit SeaWorld in Florida.

Het spelprogramma Wheel of Fortune komt al sinds 1975 dagelijks op de Amerikaanse televisie.

Twintig shows

Het populaire Wheel of Fortune wordt normaalgesproken in de studio opgenomen, maar drie keer per jaar trekt het productieteam het land in om op locatie opnames te maken. Van 11 tot 14 december was het Rad in SeaWorld bij Orlando, waar speciaal voor de opnames het Bayside podium was vergroot. In het pretpark zijn twintig shows opgenomen, die de komende vier weken op de Amerikaanse televisie worden vertoond.

{googleads right}Kandidaten

De laatste keer dat Wheel of Fortune in een attractiepark werd opgenomen was in 1998, in Universal Studios Florida. Het spelprogramma wordt gepresenteerd door Pat Sajak, en Vanna White toont al decennia lang de letters aan de kandidaten. Met de letters moeten de deelnemers woorden of zinnen zien te vinden. Bij een goed antwoord mogen ze aan het gelukswiel draaien en ze kunnen daarmee geldbedragen winnen, maar ook alles kwijtraken.

Hans van der Togt

In Nederland was de spelshow onder de naam Rad van Fortuin van 1990 tot 1998 te zien bij RTL4. De presentator was Hans van der Togt en zijn assistentes waren destijds onder meer Leontine Borsato en Cindy Pielstroom.


© 20-3-2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: DANIEL Y. GO

Meest bezochte parkprofielen