Loopingachtbaan MP Xpress in Movie Park Germany

Rechtszaak ingetrokken

Loopingachtbaan MP Xpress in Movie Park Germany

Klagende buren en rechtszaken over geluidsoverlast zijn de laatste tijd aan de orde van de dag. Ook Movie Park Germany kreeg te maken met een boze buurman.

Voor de rechtbank trok hij zijn zaak tegen het filmpark afgelopen week echter terug, nadat de rechter had laten weten dat hij bij zijn uitspraak de kant van het Duitse pretpark zou kiezen.

Geluidsklachten

Duinrell, Phantasialand, Alton Towers, allemaal hebben ze te maken met buren die mopperen over (verwachte) geluidsoverlast. Ook bij Movie Park Germany klopte een buurman aan met acht geluidsklachten. De man woont op circa 125 meter van het park, in het plaatsje Feldhausen. Tijdens een eerdere rechtszaak wees de rechter de bezwaren van de man al af, maar de klager ging in hoger beroep.

Geen clementie

Tijdens een bijna zeven uur durend proces gaf de rechter aan geen clementie met de buurman te zullen tonen. Volgens de rechtbankvoorzitter had de inwoner van Feldhausen slechts enkele weken voor de opening van het filmpretpark in 1996 bewust een huis in het aangrenzende dorpje gekocht. Hij had daarom in de ogen van de rechter geen reden tot klagen; hij wist immers dat er een park op zijn stoep geopend zou worden. De buurman trok daarop wijselijk zijn klachten in, waarop de rechtszaak werd afgeblazen. De rechter hoeft in deze zaak geen uitspraak meer te doen.

{googleads right}Opgelucht

Movie Park-directeur Wouter Dekkers reageerde opgelucht op de afloop van de rechtszaak. “We zijn blij dat de klachten van tafel zijn en we ons nu kunnen concentreren op de start van het seizoen, op 3 april. Vanzelfsprekend zullen we ons blijven richten op goede contacten met de buurt en zullen we ervoor zorgen dat we de vastgestelde geluidsnormen niet overschrijden.”

Geluidsisolatie

Het park in Bottrop-Kirchhellen nam de afgelopen jaren al diverse maatregelen om het geluid binnen de perken te houden. Ook voor het komende seizoen staan er verbeteringen op het programma; momenteel wordt er geluidsisolatie aangebracht om de motoren en versnellingsbakken van de vrijevaltoren The High Fall en van loopingachtbaan MP Xpress (foto).

Halloween

Movie Park Germany is nog niet helemaal van klagende buren af: een klacht van omwonenden over speciale evenementen, zoals het veelbezochte Halloween, werd afgelopen week niet behandeld en zal later nog voor de rechter komen.

© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: MOVIE PARK GERMANY

Meest bezochte parkprofielen