Wensbron in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Record aan wensen

Wensbron in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Maar liefst tweeduizend euro meer dan het jaar daarvoor werd er uit de wensbron in de Efteling opgediept.

In 2008 wierpen bezoekers in totaal 8.612,17 euro in de bron. Het geld gaat naar kinderrechtenorganisatie Save the Children.

{googleads right}Bevroren

De wensbron werd een maand later geleegd dan gebruikelijk; traditiegetrouw wordt de put in de eerste week van het nieuwe jaar leeggehaald, maar door de aanhoudende strenge vorst was dat dit jaar niet mogelijk. In februari werd de bron alsnog geleegd, de muntjes werden schoongemaakt en geteld en de teller bleef steken op een recordbedrag van 8.612,17 euro.

Onderwijsprojecten

Het geld wordt door Save the Children besteed aan onderwijsprojecten voor kinderen die leven in conflictlanden als Soedan en Afghanistan. Sinds de oprichting van de wensbron in 1985 heeft de Efteling inmiddels een bedrag van 144.170,17 euro gedoneerd aan Save the Children.


© 2009 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen