De ingang naar achtbaan Magnus Colossus

Terra Mítica in de rode cijfers

De ingang naar achtbaan Magnus Colossus

Na twee jaar met winst te hebben gedraaid is Terra Mítica in Benidorm weer in de rode cijfers gedoken.

Officieuze berekeningen wijzen op een nettoverlies van elf tot achttien miljoen euro over 2008.

Grond verkocht

In 2006 en 2007 maakte het pretpark aan de Spaanse Costa Blanca voor het eerst sinds de opening in 2000 winst. In de jaren daarvoor waren de verliezen zo aanzienlijk dat grote stukken grond moesten worden verkocht om het tekort aan te vullen.

{googleads right}Investeringskosten

Onder de drie grootaandeelhouders – de bedrijven Consell, Bancaja en CAM hebben ieder twintig procent van de aandelen in het park – is overigens onenigheid over het bedrijfsresultaat. Eén van de bedrijven houdt vol dat ook 2008 met zwarte cijfers zal worden afgesloten. Volgens die aandeelhouder zijn de genoemde miljoenen investeringskosten die gemoeid waren met het opzetten van het uitgaanscentrum Ocionía, bij de ingang van het park.

Nieuw management

Volgens de Spaanse kranten moeten de aandeelhouders op zoek naar geld om het park met Pasen weer open te krijgen. De geldschieters hebben aangekondigd nieuw management te benoemen en een bijstelling naar beneden van het business plan. Onder de duizend man personeel van Terra Mítica is ongerustheid ontstaan over de toekomst van het park.  De officiële bedrijfsresultaten van Terra Mítica worden in de komende weken door accountant KPMG bekend gemaakt.


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO:
GNISLEW

Meest bezochte parkprofielen