Kinderradio

Kids Nieuws op Efteling Radio

Kinderradio

Efteling Radio gaat voortaan dagelijks een speciaal kinderjournaal uitzenden.

Het bulletin Kids Nieuws wordt gemaakt door persbureau ANP.

Kinderjournaal

ANP, het bekendste Nederlandse persbureau, stelt dagelijks voor Efteling Radio een kinderjournaal samen. Het ANP Kids Nieuws is vanaf 22 april te beluisteren, dagelijks om 16.00 uur en om 17.00 uur. In de nieuwsuitzendingen wordt op een voor jonge kinderen begrijpelijke manier aandacht besteed aan de actualiteit van de dag.

Boeiende dingen

“We willen onze sprookjeswereld steeds meer buiten de poorten van het park brengen”, stelt Olaf Vugts, directeur Imagineering van de Efteling. “De afgelopen jaren hebben we diverse televisieseries en -programma’s geproduceerd, zoals Sprookjesboom, Sprookjes en TiTaTovenaar. Als aanvulling hierop hebben we halverwege vorig jaar Efteling Radio geïntroduceerd. We willen kinderen laten luisteren naar mooie, boeiende dingen waar bezieling uit spreekt. Ze moeten de Wondere Wereld van de Efteling ook beleven via de radio. Maar, zoals past bij een radiozender, wilden we ook actualiteit brengen. Een nieuwsrubriek zien we als een goede aanvulling op de programmering. Met wie kunnen we dat beter doen dan met het ANP, dé nieuwsleverancier van Nederland!”

{googleads right}Speciale formats

Volgens Johan Groeneveld, chef ANP Producties, past het Kids-bulletin prima in het aanbod van de ANP-radionieuwsdienst. “Eind 2007 hebben we het standaard radiobulletin ingeruild voor een serie speciale formats voor verschillende doelgroepen. Zo maken we nieuwsbulletins op maat voor bijvoorbeeld carrièremakers en jongeren: ANP Biz en ANP Flash. Kinderen staan als doelgroep al een tijdje op ons verlanglijstje. Erg leuk dat de Efteling nu ons Kids-bulletin gaat uitzenden.”

Eenvoudige taal

Over de aanpak van het Kids-nieuws zegt Johan Groeneveld: “We proberen de kinderen zo aan te spreken dat ze het nieuws interessant vinden en dat ze het begrijpen. We besteden in eenvoudige taal aandacht aan de belangrijkste nieuwsitems, maar daarnaast gaan we natuurlijk ook op zoek naar typische kinderonderwerpen zoals dierennieuws. We zijn overigens nog druk aan het stoeien met de vorm. De uitdaging komt hierop neer: hoe leg je de financiële crisis uit aan een kind?”

Ouders

Op 1 april 2009 is Efteling Radio een nieuwe koers ingeslagen. Het radiostation van het Kaatsheuvelse pretpark richt zich voortaan in de eerste plaats op kinderen van vier tot en met zeven jaar. De kindernieuwsbulletins passen perfect in de nieuwe formule, vindt Arnoud Schellenberg, verantwoordelijk voor het radiostation. “We hopen met deze radiojournaals voor kinderen ook het vertrouwen te winnen van ouders. Zij moeten er immers van verzekerd zijn dat hun kinderen naar een verantwoord radiostation luisteren.”

Sprookjesboom

Het radiostation van de Efteling heeft als thema Laat je verwonderen. Het station brengt dagelijks tussen negen en twaalf en tussen drie en zes live radio. Op het programma staan verhalen van de Sprookjesboom en ’s avonds luidt Klaas Vaak de nacht in. Efteling Radio is in een straal van ongeveer twintig kilometer om Kaatsheuvel te beluisteren op 104.3 FM en wereldwijd via internet.


© 2009 TEKST: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen