De feestelijke opening van Assepoester - Foto: (c) Parkplanet.nl

Assepoes houdt housewarming

De feestelijke opening van Assepoester - Foto: (c) Parkplanet.nl

Met een housewarmingparty voor genodigden en pers werd het nieuwe onderkomen van Assepoester ingewijd.

Het huis waar Assepoes woont, staat op het Herautenplein in het Sprookjesbos van de Efteling.

Stiefzussen

De Nederlandse en Belgische media waren uitgenodigd voor een bal, waar zij één voor één plechtig werden aangekondigd door een lakei. Toen na een uurtje de klok twaalf keer sloeg, vluchtten alle aanwezige prinsessen de balzaal uit, gevolgd door de journalisten en hun kinderen. Voor het statige huis waarin Assepoes woont, zat de prins al te wachten met het glazen muiltje. De aanwezige stiefzussen trachtten tevergeefs het delicate schoeisel aan hun voet te krijgen. Die eer was echter alleen voorbestemd voor Assepoester, die binnen het glazen pantoffeltje aan haar voet geschoven krijgt.

De prins schuift Assepoester het glazen muiltje aan haar voet - Foto: Efteling
De prins schuift Assepoester het glazen muiltje aan haar voet. 

Koets

Alle gasten waren bijzonder welkom in het huis van Assepoesters stiefmoeder. Daar waren zij getuige van het heuglijke moment: de prins vindt de mooie Assepoes terug en samen vertrekken ze per koets naar het kasteel. Het nieuwe sprookje van Assepoester is het 26e sprookje dat in het Sprookjesbos tot leven komt. Het verhaal werd oorspronkelijk genoteerd door Charles Perrault en later door de gebroeders Grimm. De Efteling-versie is vrij vertaald naar de gebroeders Grimm.

Details

Het wonderlijke huis staat op het Herautenplein, naast de grot van Sneeuwwitje en de zeven Dwergen en achter horecapunt Kleyne Klaroen. Het gebouw past naadloos in de omgeving; het lijkt of het er altijd heeft gestaan. Het tafereel binnen kenmerkt zich door de grote hoeveelheid details, waardoor bezoekers meerdere malen kunnen teruggaan en steeds weer iets nieuws zullen ontdekken.


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO’S: PARKPLANET / EFTELING

Meest bezochte parkprofielen