Gezellige paasdrukte in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Een goed begin

Gezellige paasdrukte in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Een goed begin van seizoen 2009. Zo beoordeelde een woordvoerder van de belangenvereniging Club van Elf de seizoensstart van het paasweekeinde.

Nederland beleefde een zeldzaam warme Pasen en vooral de buitenattracties profiteerden van de middagtemperaturen die boven de twintig graden uitkwamen. De pretparken noteerden bezoekersaantallen die tientallen procenten hoger lagen die dan van vorig jaar. In 2008 viel Pasen vroeg en zuchtte Nederland juist onder extreem koude feestdagen; er viel toen zelfs sneeuw.

{googleads right}Gezellig druk

Pretparken als Walibi Holland en Attractiepark Slagharen meldden dit weekend zelfs twee keer zoveel bezoekers als vorig jaar. In de Efteling was het gezellig druk. De wachttijden bij de attracties vielen erg mee; alleen bij attracties als De Vliegende Hollander en de Bob liep de rijen op tot veertig minuten.

Meer Belgen

In totaal kwamen 850.000 buitenlandse toeristen naar Nederland, 150.000 meer dan vorig jaar. Er kwamen minder Amerikanen en Britten naar ons land, maar er kwamen juist meer Belgen, Duitsers en Fransen dan in 2008.


© 2009 PARKPLANET
 

Meest bezochte parkprofielen