Main Street in het Magic Kingdom - Foto: (c) Parkplanet

Immuun voor recessie?

Main Street in het Magic Kingdom - Foto: (c) Parkplanet

Het lijkt er op dat de financiële crisis de pretparken niet of nauwelijks raakt. In Orlando, pretparkhoofdstad van de wereld, was het zelden zo druk als in de afgelopen paasweek.

Walt Disney World ontsloeg afgelopen maanden nog 450 medewerkers, uit voorzorg voor de barre tijden die zouden gaan komen, deze week echter moest het Magic Kingdom verschillende keren gesloten worden vanwege de extreme drukte.

{googleads right}Parkeerterreinen

De parkeerterreinen van de Hollywood Studios, ook in Walt Disney World, stonden helemaal vol, waardoor bezoekers aan het park werden gedwongen te parkeren op extra parkeerterreinen bij Epcot. De gasten werden vervolgens met bussen naar het filmpark gebracht.

Waterparken

Ook verschillende waterparken moesten de afgelopen paasdagen de poorten sluiten vanwege overmatige drukte: zowel Blizzard Beach en Typhoon Lagoon in Walt Disney World als Aquatica van SeaWorld ondergingen dat lot. SeaWorld zette vanwege de gigantische drukte in het park duizend man extra personeel in. Ook in de parken van Universal was het bijzonder druk. In Universal Studios startte de live show Fear Factor Live weer, die in februari nog was stopgezet vanwege de gevolgen van de financiële crisis.


© 2009 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen