Wendy en Mickey openen de oren-expositie - Foto: (c) Disney

In de etalage

Wendy en Mickey openen de oren-expositie - Foto: (c) Disney

Wendy van Dijk en Mickey Mouse hebben samen de tentoonstelling van Mickey-oren geopend in etalage van de Bijenkorf in Amsterdam.

De expositie toont meer dan 35 paar oren ontworpen door Bekende Nederlanders. De opbrengst van de setjes gaat naar stichting Doe een wens.

Orenparen

Presentatrice Wendy van Dijk, ambassadeur van Doe een wens Nederland, opende gisteren samen met Mickey Mouse een bijzondere tentoonstelling in de Bijenkorf in Amsterdam. Ter gelegenheid van de start van Mickey’s Magische Jaar in Disneyland Paris liet ’s werelds bekendste muis speciaal voor Doe een wens, de stichting die wensen vervult van ernstig zieke kinderen, zijn oren pimpen. Ruim 35 bekende Nederlanders leefden zich uit op het wereldberoemde orenpaar. Al deze Magische Mickey en Minnie-oren zijn tot en met zondag 10 mei te bewonderen in de etalage van de Bijenkorf in Amsterdam en tot en met 31 mei op de speelgoedafdeling van de Bijenkorf in Den Haag. Met een speciale SMS-actie maakt iedereen kans op de gepimpte oren van zijn favoriete BN’er.

{googleads right}Creativiteit

Wendy en Mickey telden samen met alle aanwezige kinderen en ouders af voor de onthulling. Vervolgens werden er Mickey Mouse-ballonnen opgelaten. De ballon die het verst komt, levert de afzender een familiebezoek aan Disneyland Parijs op. Wendy van Dijk was enthousiast over de oren van BN’ers als René Froger, Edwin van der Sar, Irene Moors, Richard Krajicek en Jan des Bouvrie. “Het is mooi om te zien met hoeveel creativiteit al die Bekende Nederlanders zich op de oren hebben gestort. Er zitten fantastische creaties bij!”, aldus de bekende presentatrice.

Oproep

Wendy van Dijk sprak de hoop uit dat de SMS-actie veel geld gaat opbrengen voor Doe een wens. “Hoe meer geld er ingezameld wordt, hoe meer levensbedreigend zieke kinderen en jongeren de wens van hun leven meemaken. Het is geweldig om deze kinderen weer te zien stralen en ze gewoon weer kind te kunnen laten zijn. Ik wil iedereen dan ook oproepen mee te doen aan de SMS-actie door de voornaam van zijn favoriete BN’er te sms’en naar 5757!” Door dit te doen doneert de deelnemer eenmalig € 1,50 aan Doe een wens en maakt hij kans op de originele Mickey of Minnie Mouse-oren van zijn favoriete BN’er én op een verblijf in Disneyland.

Eigen oren

Wie zelf creatief aan de slag wil met Mickey-oren kan bij de Bijenkorf in Amsterdam en Den Haag eigen knutsel-oren kopen. Ook de opbrengst van deze knutsel-oren is bestemd voor Doe een wens.


© 2009 PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen