Het kasteel van Doornroosje in In den Oude Marskramer - Foto: (c) Parkplanet

In den Nieuwe Marskramer

Het kasteel van Doornroosje in In den Oude Marskramer - Foto: (c) Parkplanet

Souvenirwinkel In den Oude Marskramer in de Efteling heeft een compleet nieuw interieur gekregen.

Het thema van deze winkel, die tussen de in- en de uitgang van het Sprookjesbos ligt, is – hoe kan het anders – sprookjes.

Sprookjesboeken

In den Oude Marskramer is één van de oudste souvenirwinkels van het Kaatsheuvelse pretpark. De inrichting was altijd ‘gezellig rommelig’, met oude attributen aan de wanden en snuisterijen aan het plafond. De winkel kreeg afgelopen maanden een volledig nieuwe uitstraling, en ging vandaag voor het eerst open. Sprookjesboeken in alle vormen en maten overheersen nu het beeld van de shop.

Overal sprookjesboeken in In den Oude Marskramer - Foto: (c) Parkplanet.nl
Stellages en kassa’s bestaan uit levensgrote sprookjesboeken.

Lichte kleuren

Van een vrij sombere winkel werd In den Oude Marskramer omgetoverd naar een heldere winkel, met een frisse uitstraling. Het balkenplafond werd in een lichte kleur geschilderd en de vloer bedekt met licht parket. De winkel heeft voortaan een duidelijk thema, dat aansluit bij het naastgelegen Sprookjesbos. In den Oude Marskramer wordt gedomineerd door sprookjes en sprookjesboeken. Alle stellingen en ook de kassacounters worden gevormd door levensgrote sprookjesboeken. De kassa’s hebben een nieuwe plaats in de winkel gekregen: bij de twee uitgangen.

In den Oude Marskramer met in het midden het kasteel van Doornroosje - Foto: (c) Parkplanet.nl
Het kasteel van Doornroosje is dé blikvanger van In den Oude Marskramer.

Kasteel

Pronkstuk van In den Oude Marskramer is het levensgrote sprookjesboek midden in de winkel waaruit een natuurgetrouwe, zeer gedetailleerde miniversie van het kasteel van Doornroosje tevoorschijn komt. Geen enkele bezoeker kan dit juweeltje ontgaan; het kasteel krijgt terecht veel aandacht. Op de rand langs het plafond staan rond de hele winkel zinnen uit het sprookje Hans en Grietje geschreven.

De Kikkerkoning in In den Oude Marskramer - Foto: (c) Parkplanet 
De Kikkerkoning heeft een ereplaatsje in de nieuwe winkel.

Kikkerkoning

Ook in de rest van de winkel in de Efteling zijn elementen uit het Sprookjesbos terug te vinden, zoals een levensgrote kikker uit het sprookje De Kikkerkoning, een knuppel-uit-de-zak en een Holle Bolle Gijs. Het assortiment van In den Oude Marskramer is uitgebreid met nieuwe souvenirs, zoals een vijftal vierkante Sprookjesboom-schilderijen op canvas en kleurrijke hoesjes voor iPod en iPhone.

Holle Bolle Gijs in In den Oude Marskramer - Foto: (c) Parkplanet
Holle Bolle Gijs houdt toezicht bij de handdoeken en de hemdjes.
© 2009 TEKST EN FOTO’S: PARKPLANET
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen