Oud-premier Kwasniewski (links) in Blue Fire

Moedige oud-premier

Oud-premier Kwasniewski (links) in Blue Fire

Oud-premier Aleksander Kwaśniewski van Polen was op de openingsdag van Europa-Park te gast in het park in het Duitse Zwarte Woud.

Net als alle andere honderden enthousiaste gasten van het eerste uur maakte ook hij een ritje in de nieuwe loopingachtbaan Blue Fire.

{googleads right}Vijftig miljoen euro

De Poolse oud-premier Aleksander Kwaśniewski sprak zijn bewondering uit voor de durf van Europa-Park om toch vijftig miljoen euro’s te investeren in een economisch moeilijke tijd. Samen met honderden ongeduldige gasten, die op de allereerste openingsdag vaak al lange tijd stonden te wachten tot de poorten open zouden gaan, nam Kwaśniewski plaats in achtbaan Blue Fire, in het nieuwe themagebied IJsland. Parkeigenaar Roland Mack zat trots naast Kwaśniewski (links vooraan op de foto).

Multicultureel Europa

Aleksander Kwaśniewski was enthousiast over de nieuwe katapultachtbaan. “Ik ben de indruk van de kracht van de baan, en van het complete concept van Europa-Park. Hier wordt getoond dat een multicultureel Europa geen probleem hoeft te zijn, maar dat alle culturen elkaar perfect aanvullen. Alle landen bestaan harmonieus naast elkaar.” Het Zuid-Duitse pretpark bestaat uit in totaal dertien ‘landen’ met elk hun eigen typische attracties. 


© 2009 PARKPLANET – FOTO: EUROPA-PARK

Meest bezochte parkprofielen