Het nieuwe imago van Efteling Radio

Nieuwe koers voor Efteling Radio

Het nieuwe imago van Efteling Radio

Efteling Radio is een nieuwe koers ingeslagen.

Het radiostation richt zich voortaan in de eerste plaats op kinderen van vier tot en met zes jaar.

Programmering

Efteling Radio ging vorig jaar op 21 juli van start. Doelgroep waren de bezoekers van het pretpark. Tot de programmering behoorden onder meer verkeers- en parkeerinformatie. De vrolijke muziek van het station werd aangevuld met Efteling-nieuwtjes, algemeen nieuws, gesprekjes met bezoekers en korte sprookjesverhalen.

{googleads right}Sprookjesachtige kinderradio

Vanaf 1 april heeft Efteling Radio een nieuwe, definitieve format gekregen. “We maken nu honderd procent sprookjesachtige kinderradio”, vertelt Arnoud Schellenberg, verantwoordelijk voor het radiostation. “Met dagelijks tussen negen en twaalf en tussen drie en zes live radio. Voor die tijd kunnen de jonge luisteraartjes wakker worden met de Sprookjesboom, en ’s avonds luidt Klaas Vaak de nacht in. Tussen zeven uur ’s avonds en zeven uur ’s morgens draaien we non stop muziek, gebaseerd op de attracties in de Efteling.”

Radio BemBem

Ongewild springt het radiostation van de Efteling met de nieuwe formule in het gat dat Radio BemBem achterlaat. BemBem was het kinderradiostation dat in 2005 door Q-music en Studio 100 werd opgezet. In afwachting van een digitale etherfrequentie zond het station online uit. Op 1 maart werd echter – in ieder geval voorlopig – een punt gezet achter Radio BemBem, omdat de overheid geen haast maakt met het digitaliseren van de ether, zo luidt de verklaring van de oprichters.

Nieuw initiatief

Efteling Radio is wel in de ether te horen – op 104.3 FM – in een straal van ongeveer twintig kilometer om Kaatsheuvel. Eind deze week komt het kidsstation met opmerkelijk nieuws naar buiten, verklapt Arnoud Schellenberg. “We hebben voortaan heel jonge kinderen als luisteraars. Dat betekent dat we vooral ook het vertrouwen moeten winnen van de ouders. Half april starten we met een nieuw initiatief dat veel instemming zal krijgen en waar we hoge verwachtingen van hebben. Stay tuned, zou ik zeggen.”


© 2009 TEKST: PARKPLANET – TEKENING: EFTELING

Meest bezochte parkprofielen