Nemesis in Alton Towers - Foto: aunt agatha

Sorry voor de herrie

Nemesis in Alton Towers - Foto: aunt agatha

De directie van Alton Towers heeft haar excuses aangeboden aan de bewoners van het nabijgelegen dorp Farley. Nieuwe wieltjes onder de treinen van achtbaan Nemesis veroorzaakten zo’n irritant geluid dat de omwonenden massaal klaagden.

De bewoners van het dorpje Farley hebben sinds de seizoensopening van Alton Towers twee weken geleden last van een dreunend geluid dat overal doordringend te horen is. Zelfs met de deuren en ramen potdicht klaagden de buren nog over geluidsoverlast in huis. De gemeente werd overstelpt met klachten. Het irritante geluid bleek afkomstig van de nieuwe wieltjes van de hangende loopingachtbaan Nemesis, die tijdens de winteronderhoudsbeurt door de fabrikant waren gemonteerd.

{googleads right}Andere wielen

Het Britse pretpark heeft alle omwonenden excuses aangeboden. Onder één trein zijn de wielen al weer vervangen door exemplaren van hetzelfde soort als de oude, wat een geluidsreductie van vijftig procent tot gevolg had. Ook de tweede trein krijgt andere wielen.

Ergernis

De gezinnen die rondom Alton Towers wonen volgen het bedrijf kritisch. Ze zeggen dikwijls last van geluid uit het park te hebben. Vooral de achtbanen Oblivion, Air en Nemesis zijn bronnen van ergernis voor de buren. De omwonenden dienden ook tientallen bezwaarschriften in tegen de nieuwe achtbaan van Alton Towers, die de werktitel Secret Weapon 6 heeft meegekregen. De bezwaarschriften werden door de officiële instanties echter terzijde geschoven; de nieuwe rollercoaster gaat in 2010 open.

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen