Alt Berlin in Phantasialand

Uitbreiding uitgesteld

Alt Berlin in Phantasialand

Phantasialand kan voorlopig niet uitbreiden. De vergroting van het park met dertig hectare is van tafel omdat het ministerie van Economische Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn goedkeuring heeft opgeschort.

De tegenstanders juichen, het parkmanagement zegt bijzonder teleurgesteld te zijn.

Tegenstand

Phantasialand wilde zijn grondgebied uitbreiden met dertig hectare. Aan de westkant van het Duitse park zouden nieuwe attracties moeten komen, maar ook verblijfaccommodatie om van het park niet alleen een dagbestemming maar ook een korte vakantiebestemming te maken. Het pretpark ondervond veel weerstand van buurt- en milieuorganisaties die zich verenigd hadden in de werkgroep 50.000 Bäume. De naam van het burgerinitiatief verwijst naar het aantal bomen dat voor de plannen van het pretpark zou moeten wijken.

{googleads right}Economie

Een meerderheid van de lokale en regionale politieke partijen stond achter de uitbreiding van Phantasialand, eerst met zestien hectare en later tot de gewenste dertig. CDU, SPD en FDP schaarden zich achter de plannen, die goed zouden uitpakken voor de economie rondom Brühl en Keulen. Alleen Die Grünen kozen de kant van actiecomité 50.000 Bäume. Daarmee leek het uitbreidingsplan van het pretpark het te gaan halen. Deze week gooide echter het ministerie roet in het eten door de plannen alsnog van tafel te vegen. Volgens het departement van Economische Zaken moet er eerst overeenstemming zijn tussen alle betrokkenen over het nieuwe concept van Phantasialand.

Verrast

Directeur Ralf-Richard Kenter reageerde teleurgesteld en verrast op het plotselinge besluit. Hij sprak de hoop uit dat binnen anderhalf jaar de uitbreidingsplannen alsnog het groene licht krijgen. Voorlopig zal Phantasialand binnen de bestaande grenzen op zoek gaan naar mogelijkheden voor nieuwbouw. Het park sloopte om die reden begin dit jaar een replica van de Brandenburger Tor. Op die plek, midden in het park, wordt een nieuwe attractie verwacht.

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen