De opening van Blue Fire in het Europa-Park

Velkómin in IJsland

De opening van Blue Fire in het Europa-Park

Met speciale gasten uit IJsland presenteerde Europa-Park zijn nieuwe katapultachtbaan, die is gelegen in een nieuw themagebied gewijd aan het meest noordelijke Europese eiland.

De IJslandse ambassadeur Olafur Davidsson, de van hetzelfde eiland afkomstige Miss World 2005 Unnur Birna Vilhjalmsdottir en haar landgenoot sopraan Gudrun Ingimars waren de speciale gasten tijdens de opening van Blue Fire. De nieuwe loopingachtbaan van het Zuid-Duitse Europa-Park werd voorgesteld aan de pers. Terwijl bouwvakkers en schilders nog de laatste hand legden aan decoratie en gevels van het nieuwe themagebied IJsland, begroette Davidsson de gasten in zijn moedertaal: “Velkómin”, welkom in IJsland.

{googleads right}Ruig landschap

Van de financiële kopzorgen van het zwaar door de kredietcrisis getroffen eiland is in het Europa-Park niets te merken: kosten nog moeite zijn gespaard om van het dertiende land in het park een pronkstukje te maken. De vissershuisjes en het typisch IJslandse kerkje die de nieuwe achtbaan omringen zijn voor een groot deel getekend door de Nederlandse ontwerper Michel den Dulk. De blauwe rails schiet langs en door het ruige, bemoste rotsenlandschap waarvoor het eiland zo bekend staat.

Veertig meter

Blue Fire start rustig, met een korte rit langs enkele taferelen, maar ontaardt dan in een wilde furie. De achtbaantrein wordt afgeschoten naar bijna veertig meter hoogte en legt vervolgens een traject af van ruim een kilometer met onderweg een enorme looping en twee kurkentrekkers. Blue Fire is de grootste nieuwe achtbaan op het Europese contingent van dit seizoen.


© 2009 PARKPLANET – FOTO: EUROPA-PARK

Meest bezochte parkprofielen