Efteling-directeuren Vugts en Jurgens met enkele Sprookjesboom-figuren - Foto: (c) Efteling

Zomermusical in Efteling

Efteling-directeuren Vugts en Jurgens met enkele Sprookjesboom-figuren - Foto: (c) Efteling

Als The Sound of Music na 28 juni 2009 is vertrokken naar Antwerpen – waar de musical vanaf 20 augustus in de Stadsschouwburg te zien is – is het Efteling Theater beschikbaar voor andere producties.

In de zomermaanden staat er een speciale familievoorstelling op de planken: Sprookjesboom de Musical.

Voor de hele familie

In de zomervakantie staat er een nieuwe voorstelling in Theater de Efteling in Kaatsheuvel: Sprookjesboom de Musical. De titelrollen worden vertolkt door de bekende Sprookjesbosbewoners uit de populaire televisieserie Sprookjesboom, zoals Wolf, Roodkapje, Heks, Assepoester en Draak. In de vrolijke, interactieve familiemusical van ruim een uur beleven ze verrassende avonturen waar het publiek volop van mee kan genieten. De familiemusical is geschikt voor iedereen, ook voor de allerkleinsten.

{googleads right}Zevende musical

Sprookjesboom de Musical is na de succesvolle musical The Sound of Music de zevende musical die in Theater de Efteling wordt gebracht en de eerste musical zonder co-producent. Eerder werkte Efteling Theaterproducties samen met Studio 100 en V&V Entertainment. Volgens directeuren Olaf Vugts en Fons Jurgens (foto) vraagt het succes van de televisieserie om een theatervoorstelling in Theater de Efteling. “Er is weinig te doen in theaterland in de periode juli en augustus dus een nieuwe leuke familiemusical produceren wij graag. Wij vinden het een welkome toevoeging aan ons totale aanbod van entertainment”, aldus Vugts. “Theater de Efteling staat los van het park maar heeft natuurlijk wel de herkenbare Efteling-uitstraling. Natuurlijk is de ideale combinatie een bezoek aan de musical en een heerlijk dagje park. Wat wil je nog meer…”, lacht Jurgens.

Sprookjesboom

Sprookjesboom is het Efteling-merk gebaseerd op de gelijknamige televisieserie waarin de bekendste hoofdrolspelers uit wereldberoemde sprookjes zoals Assepoester en Roodkapje, gedurende vijf minuten een grappig, gek of spannend avontuur beleven. Hun verhaal begint en eindigt bij de grote sprekende Sprookjesboom. De serie bestaat uit aansprekende en herkenbare beelden, die neigen naar de realiteit. In elk verhaal zit humor en een subtiele boodschap verwerkt. De Sprookjesbosbewoners uit de Efteling behouden het karakter zoals ze dat in het originele sprookje hebben, maar ze beleven samen compleet nieuwe avonturen. Zo is Klein Duimpje verliefd op Roodkapje en kunnen Wolf en Heks het goed met elkaar vinden. De primaire doelgroep is drie- tot en met zevenjarigen, maar de humor spreekt ook de (meekijkende) ouders aan.

Vijf keer per week

De voorstellingen van Sprookjesboom de Musical worden gehouden van 29 juli tot en met 6 september, op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Elke show begint om vier uur ’s middags. De Sprookjesboom-musical is ook te bezoeken zonder dat men naar het naastgelegen pretpark gaat; voor het theater moeten apart kaartjes worden gekocht. Tickets kosten 15 euro (eerste rang) en 12,50 (tweede rang). Voor bezoekers van Sprookjesboom de Musical geldt een gereduceerd parkeertarief van vijf euro.


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: EFTELING

Meest bezochte parkprofielen