Broer en Geeltje zijn op zoek naar Toverpapa's - Foto: (c) Parkplanet

Bonte marketingacties

Broer en Geeltje zijn op zoek naar Toverpapa's - Foto: (c) Parkplanet

Pretparken halen allerlei acties uit de kast om hun attractie in de schijnwerper te zetten. Walibi Belgium laat roodharigen gratis naar binnen en Geeltje en Broer uit de Efteling gaan op zoek naar Toverpapa’s.

De meest bijzondere marketingacties worden bedacht om pretparken in the picture te zetten. De Efteling liet op Moederdag als prinsessen verklede mama’s met hun dochters gratis binnen en organiseerde een heuse prinsessenverkiezing. Bijna duizend kleine en grote prinsessen passeerden de poorten. In de marketingcampagne Het Sprookjesmysterie, een samenwerking van de Efteling met diverse regionale en landelijke dagbladen, moeten kinderen op zoek naar zeven voorwerpen die uit het Sprookjesbos zijn verdwenen en her en der in Nederland opduiken. Disneyland Psris liet BN’ers Mickey-oren pimpen voor het goede doel. De oren staan tot en met 31 mei op de speelgoedafdeling van De Bijenkorf in Den Haag.

{googleads right}Rood haar

De fantasie van de marketingmanagers van de parken is nog lang niet uitgeput. Walibi Belgium laat op zaterdag 30 mei 2009 iedereen met rood haar gratis het park in ter ere van de roodharige wildwest-legende Calamity Jane en de achtbaan Calamity Mine die naar haar is genoemd. Niet alleen mensen met natuurlijk rood haar, maar ook de roodgeverfden en mensen met een roodharige pruik kunnen zich inschrijven voor gratis entree.

Toverpapa’s

Na de geslaagde Moederdagactie komt de Efteling nu met een Vaderdagwedstrijd. De TiTaTovenaar-poppen Geeltje en Broer gaan op zoek naar Toverpapa’s. Kinderen kunnen hun vader – of oom, opa of buurman – aankleden als tovenaar en een foto daarvan plaatsen op een speciale website. De mooiste toverpapa wordt beloond met de ultieme Vaderdag: een overnachting in het Efteling Hotel, een TiTaTovenaar-ontbijt op bed en een dagje Efteling voor het hele gezin.


2009 © TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen