Disneyland staat in 3D op Google Earth - Illustratie: (c) Disney

Disney in perspectief

Disneyland staat in 3D op Google Earth - Illustratie: (c) Disney

Disneyland Paris is voortaan driedimensionaal te bewonderen, vanuit de luie stoel, op internet. Met het bekende webprogramma Google Earth kan een virtuele tour door de Franse pretenclave worden gemaakt.

Google Earth bood altijd al de mogelijkheid het Disney-resort bij Parijs van bovenaf te bekijken. Nu kan er ook over en langs alle gebouwen en attracties ‘gevlogen’ worden, want het Disney-gebied is helemaal in perspectief gezet. Om dat te verwezenlijken hebben twee fotografen gedurende twintig dagen alle zichtbare oppervlakken van Disneyland Parijs gefotografeerd. In totaal zijn er 85.000 foto’s genomen, waarmee vervolgens 1.587 modellen zijn opgebouwd die samen de virtuele wereld van Disneyland in 3D vormen.

Ideaal hulpmiddel

Google Earth is volgens Disney nu een ideaal hulpmiddel om een vakantie in het resort voor te bereiden. Voor de vierhonderd miljoen gebruikers van Google Earth is gedetailleerde informatie over Disneyland Parijs nu direct beschikbaar. Tijdens de virtuele tour kan de bezoeker met behulp van verschillende links direct naar de Disney-website surfen voor meer informatie over attracties, shows en hotels.

{googleads right}Technologische initiatieven

“Deze samenwerking is de eerste in een serie van vele technologische initiatieven waarmee we onze gasten in staat stellen het maximale te halen uit hun vakantie in Disneyland”, vertelt Philippe Gas, directeur van Disneyland Parijs. “Met slechts een paar muisklikken kunnen onze gasten nu de wereld van Disneyland vanuit huis verkennen, en hun vakantie boeken terwijl ze ondertussen al in 3D ontdekken wat de bestemming allemaal te bieden heeft.”

Realistische weergave

Brian McClendon, Engineering Director van Google Earth over het resultaat: “Ik heb al veel prachtige 3D-modellen gezien in Google Earth, maar toen ik het nieuwe Disneyland Parijs zag, was ik werkelijk verbijsterd over de enorm realistische weergave. De ontwerpers van Disney hebben zich hiermee echt overtroffen. Ze hebben niet alleen het ‘virtuele toerisme’ naar een hoger niveau getild, maar ook een nieuwe standaard gezet voor de fotorealistische 3D-modellen in Google Earth.”

Kleinste detail

Met Google Earth kunnen het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, het uitgaanscentrum Disney Village en de zeven Disney-hotels worden bekeken. Veel attracties, winkeltjes en restaurants zijn tot in het kleinste detail driedimensionaal uitgewerkt en kunnen virtueel worden bezocht. 


© 2009 PARKPLANET – ILLUSTRATIE: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen