Play Set van Cinderella Castle in het Magic Kingdom - Foto: (c) Disney

Disney per post

Play Set van Cinderella Castle in het Magic Kingdom - Foto: (c) Disney

Wie een origineel souvenir wil bemachtigen uit Walt Disney World of Disneyland in Californië hoeft niet per se meer af te reizen naar de parken.

Disney-souvenirs zijn vanaf nu ook gewoon per post te bestellen.

Hebbedingetjes

De Disney Stores overal ter wereld hadden in hun assortiment altijd al souvenirs uit de parken. Vanaf nu biedt ook de online winkel hebbedingetjes afkomstig uit de Amerikaanse pretparken. In de internetschappen staan onder meer speelgoed, T-shirts, Mickey-oren en keukenaccessoires.

{googleads right}Minimonorail

Voor de echte verzamelaars biedt de Disney Store online onder meer snowglobes en beeldjes aan. Treinenliefhebbers vinden op de site een modeltrein zoals die ook rond de parken rijdt en een monorailset gebaseerd op het vervoermiddel in Florida. Bij de monorail is ook een miniatuurversie van het Contemporary Hotel te koop, waar de treinen doorheen kunnen rijden.

Kastelen

Heel bijzonder zijn de speelgoedversies van de Disney-kastelen: van zowel Cinderella Castle in het Magic Kingdom in Florida als van Sleeping Beauty Castle uit Disneyland in Anaheim is een play set te koop. Kinderen kunnen het kasteel helemaal open maken en met knopjes lichtjes aandoen en zelfs een vuurwerk laten ontbranden. Bij elk kasteel worden tien Disney-poppetjes meegeleverd. Het stuk speelgoed verandert voor $ 74,95 van eigenaar, maar voor Nederlandse kopers komt daar nog wel een aanzienlijk bedrag aan portokosten bij. De hele souvenircollectie is te bekijken op de site van de Disney Store.


2009 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen