Nette bezoekers in Splash Mountain - Foto: (c) Parkplanet

Fotocontroles voorbij

Nette bezoekers in Splash Mountain - Foto: (c) Parkplanet

Disney controleert gasten niet meer op ongeoorloofd gedrag in attracties als Splash Mountain, Tower of Terror en Space Mountain.

Het kwam volgens het concern nog maar zelden voor dat vrouwelijke gasten met ontbloot bovenlijf op de souvenirfoto’s staan. Maar nu de zogenaamde ‘flashers’ weer vrij spel hebben, neemt het streaken weer in sneltreinvaart toe.

Sport

Enkele jaren lang was het onder vrouwen een sport om tijdens een ritje in de snelle attracties met blote borsten op de foto te komen staan. Die foto’s werden vertoond op televisieschermen bij de uitgang van de attractie. Uit voorzorg werden vervolgens in alle Amerikaanse Disney-parken controleurs aangesteld. Zij moesten de foto’s screenen op ongewenste vertoningen vóórdat ze op de schermen bij de uitgang verschenen.

{googleads right}Rage

De opmerkelijke rage, die tien jaar geleden startte, stierf echter in de afgelopen jaren een langzame dood. Steeds minder gasten maakten zich schuldig aan het onzedelijke gedrag, meldde de Disney Company. Om die reden konden de controleurs ander werk krijgen binnen de parken. De souvenirfoto’s worden nog wel steeds goed in de gaten gehouden door de verkoopmedewerkers, maar er was volgens de parkmanagers van het Magic Kingdom geen reden meer om extra controles in stand te houden.

Flash Moutain

Toch kan Disney nog wel eens op zijn schrede moeten terugkeren, want sinds de pers in de Verenigde Staten meldde dat de censuurcontrole was afgeschaft, neemt het aantal dames dat snel even het hemdje omhoog doet voor de souvenirfoto weer snel toe. Splash Mountain dreigt toch weer Flash Mountain te worden.


 
© 2009 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen