De Sprookjesbosbewoners kijken ontzet naar de lege plek waar normaal de schatkist van de Draak staat

Efteling mist voorwerpen

De Sprookjesbosbewoners kijken ontzet naar de lege plek waar normaal de schatkist van de Draak staat

Zeven voorwerpen zijn op raadselachtige wijze uit het Sprookjesbos van de Efteling verdwenen.

Via de website van het Kaatsheuvelse park wordt een zoektocht georganiseerd.

Sprookjesmysterie

Met als thema Het Sprookjesmysterie houdt de Efteling een speurtocht naar zeven voorwerpen die uit het beroemde Sprookjesbos zijn verdwenen. De spulletjes zullen her en der in Nederland opduiken. Met de zoektocht zijn honderden Efteling-cadeautjes te winnen.

{googleads right}Inventarisatie

De zeven sprookjesvoorwerpen verdwenen volgens een zegsvrouw van het pretpark in de nacht van 13 op 14 mei. Een inventarisatie leverde de volgende lijst op: de schatkist van de Draak, het mandje van Roodkapje, de kroon van de Trollenkoning, de gouden bal van de Kikkerkoning, het spinnewiel van Doornroosje, één van de rode schoentjes en de grote klok van de zeven geitjes.

Oproep aan kinderen

De Efteling roept kinderen op de Sprookjesbosbewoners te helpen om het Sprookjesmysterie op te lossen. Vanaf vrijdag 15 mei verschijnt er meer informatie in de regionale dagbladen en het AD, en op de website van het park.

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen