Mobiele telefoons - Foto: Gaetan Lee

Geen gsm: goed idee

Mobiele telefoons - Foto: Gaetan Lee 

De meerderheid van de Nederlanders vindt het een goed idee om van een dagje pretpark te genieten zonder mobiele telefoon.

77 Procent staat achter het voorstel om de gsm bij een dagje uit niet of slechts sporadisch te gebruiken.

In bewaring

Attractiepark Drievliet in Rijswijk introduceerde afgelopen week de gsm-garderobe, waar bezoekers hun telefoontje gratis in bewaring konden geven, om zo een dagje ongestoord te kunnen genieten. “Mensen zijn steeds gehaaster en zelfs in het weekend en op vakantie aan het werk”, verantwoordde directeur Jos Faaij van Drievliet het opzetten van de gsm-garderobe. Faaij ziet regelmatig kinderen die enthousiast uit een attractie komen en dan hun verhaal niet kunnen doen bij vader of moeder omdat hij of zij in gesprek is aan de telefoon. Voor de directeur een reden om het bewaarpunt voor de mobiele telefoon in het leven te roepen.

{googleads right}Geen garderobe

77 Procent van de Nederlanders vindt zo’n dagje uit zonder mobieltje een goed idee, blijkt uit een enquête die De Telegraaf hield. Van die ruim drie kwart van de achttienhonderd ondervraagden heeft 94 procent ook daadwerkelijk zelf een gsm. Maar of voor een telefoonvrije dag een gsm-garderobe moet worden ingericht wordt sterk betwijfeld: twee derde houdt zijn draagbare telefoontje toch liever zelf bij zich. Voor noodgevallen of voor als ouders en kinderen elkaar in het pretpark uit het oog zijn verloren.

© 2009 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen