Ontwerper Michel den Dulk in themagebied IJsland - Foto: (c) Parkplanet

IJsland op de kaart

Ontwerper Michel den Dulk in themagebied IJsland - Foto: (c) Parkplanet

Ontwerper Michel den Dulk zette het nieuwe themagebied IJsland in Europa-Park op de kaart.

Het door de Nederlander getekende vissersdorpje en het ruwe vulkaanlandschap van zijn hand vormen de cadeauverpakking van Blue Fire, de nieuwe achtbaan van attractiepark in het Zwarte Woud.

Geperfectioneerd straatje

Michel den Dulk ontwierp niet alleen het vissersdorpje, maar ook het complete landschap waar de trein van de loopingbaan doorheen raast. “De bedoeling was dat ik naar IJsland zou gaan om de sfeer te proeven, maar dat kwam er helaas niet van”, vertelt Den Dulk op het vulkanische terras van het IJslandse koffiehuis. “Dus heb ik alles aan de hand van foto’s getekend. Ik heb eigen variaties van gebouwen uit IJsland bij elkaar gezet, waardoor er een geïdealiseerd en geperfectioneerd straatje ontstond.”

{googleads right}Gekleurde golfplaten

Michel plaatste de kenmerkende elementen voor de IJslandse bouwkunst extra in de schijnwerpers: de gekleurde golfplaten op de daken en de muren bijvoorbeeld. Dat hij in de roos schoot met zijn ontwerpen bleek tijdens de officiële opening toen de IJslandse ambassadeur Olafur Davidsson bevestigde dat hij de typische sfeer van het eiland goed getroffen had.

Trendy snit

Michel den Dulk tekende niet alleen de exterieurs van het schilderachtige vissersstraatje in Europa-Park, ook de interieurs zijn van zijn hand. In het modern ingerichte Kaffi Hus vinden de gasten een comfortabele zitplaats in een loungeachtige ambiance. Net als het interieur van het koffiehuis hebben ook de souvenirshops Fallegur en Coaster Shop een trendy snit. Voorzichtig pakt Michel een espressokopje van een winkelstelling. “Kijk, zelfs op het servies staat het door mij ontworpen beeldmerk van het Kaffi Hus.”

Grootste project

In een uitgebreid artikel vertelt Michel hoe zijn ontwerpen voor het themagebied IJsland in het Europa-Park tot stand kwamen. 

> NAAR HET INTERVIEW MET ONTWERPER MICHEL DEN DULK 

© 2009 TEKST EN FOTO’S: ADRI VAN ESCH / PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen