De gemene heks speelt een rol in het Sprookjesmysterie - Foto: (c) Parkplanet

Journalisten in spe

De gemene heks speelt een rol in het Sprookjesmysterie - Foto: (c) Parkplanet

De Efteling nodigt jeugdige journalisten uit voor een kinderpersconferentie.

Bewoners uit het Sprookjesbos geven daar tekst en uitleg over het Sprookjesmysterie, het spel rond zeven verdwenen voorwerpen.

Sprookjesvoorwerpen

Ruim twintigduizend kinderen nemen deel aan het Sprookjesmysterie, het spel waarbij in heel Nederland gezocht wordt naar zeven verdwenen voorwerpen uit het Sprookjesbos. Het verhaal gaat dat de heks de zeven attributen gestolen heeft en ergens in Nederland heeft verstopt uit wraak omdat zij niet is uitgenodigd voor het Sprookjesbal op 11 juli. Ouders en kinderen worden opgeroepen om de fysieke sprookjesvoorwerpen op locatie te gaan zoeken. Via de regionale dagbladen en de site van de Efteling zijn er aanwijzingen over de verstopplaatsen te vinden.

{googleads right}Persconferentie

Omdat er veel vragen blijken te leven over het Sprookjesmysterie organiseert het Kaatsheuvelse pretpark op woensdag 3 juni een persconferentie voor kinderen. De jonge redacteuren krijgen tijdens de bijeenkomst de gelegenheid om de Sprookjesbosbewoners vragen te stellen. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen zich aanmelden voor de bijzondere kinderpersconferentie. 

Bijzondere vragen

De Efteling nodigt kinderen met de meest bijzondere vragen uit om de persconferentie samen met hun ouders en broertjes of zusjes bij te wonen. De kinderen en de aanwezige pers zijn in de gelegenheid vragen te stellen aan Roodkapje, Fakir en Kabouter. 

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen