Mickey speelt tennis op Main Street - Foto: (c) Disney

Mickey slaat balletje

Mickey speelt tennis op Main Street - Foto: (c) Disney

Vanaf morgen is Parijs in de ban van het tennis. Dan beginnen de Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros.

Om in de stemming te komen sloeg Mickey Mouse deze week al een balletje op Main Street, tegen tennisvedette Gaël Monfils.

Tennisbaan

In Disneyland Paris was vlak voor het kasteel van Doornroosje een echte tennisbaan aangelegd waarop Mickey Mouse Gaël Monfils uitdaagde voor een potje. De beroemde muis realiseerde zich dat hij van goeden huize moest komen om Monfils te verslaan. De Fransman won immers in 2004 het juniorentoernooi van Roland Garros. Bovendien had Monfils de getalenteerde Zwitserse tennisser Stanislas Wawrinka gevraagd als zijn dubbelpartner.

{googleads right}Fête le Mur

Mickey was echter niet voor één gat te vangen. Hij nodigde tweehonderd kinderen die betrokken zijn bij de organisatie Fête le Mur uit om hem aan te moedigen. Fête le Mur is opgericht door oud-tennisser Yannick Noah. De stichting organiseert in 25 buitenwijken van Franse steden Muurfestivals waar kinderen kennis kunnen maken met de tennissport. Eén van de kinderen van Fête le Mur mocht met Mickey tegen Monfils en Wawrinka spelen. Het lukte hen zelfs om de twee vedetten te verslaan.


© 23-5-2009 PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen