De wethouders van Wassenaar en de eigenaren van Duinrell in de Falcon

Nieuweling Duinrell heet Falcon

De wethouders van Wassenaar en de eigenaren van Duinrell in de Falcon

Vanmiddag is op Duinrell de nieuwe loopingachtbaan officieel in gebruik genomen. Bij die feestelijke gelegenheid werd ook de naam van de attractie onthuld: Falcon.

Na een week vol tests kon vandaag de langverwachte, 380 meter lange achtbaan van het Wassenaarse pretpark officieel worden geopend. De opening werd verricht door burgemeester Hoekema van Wassenaar, onder het toeziend oog van de piloot waarop de naam van de attractie is gebaseerd.

Legende

De naam Falcon is ontleend aan een legende die verhaalt over twee piloten die het in hun jachtvliegtuigjes boven de Noordzee tegen elkaar opnamen. Eén piloot wist aan zijn belager te ontsnappen door rakelings boven de zeespiegel te gaan vliegen, waardoor hij niet meer zichtbaar meer op de radar. In Duinrell maakt die piloot nu opnieuw zijn vlucht in de nieuwe achtbaan Falcon.

{googleads right}Testrit

Een dag daarvoor hadden Duinrell-eigenaren Philip en Hugo van Zuylen samen met de wethouders van Wassenaar nog een testrit gemaakt op de Falcon, die in de langjarige planningsfase steeds Rick’s Delight werd genoemd, naar de mascotte van Duinrell.

Compacte baan

De karretjes van de compacte achtbaan storten met een snelheid van zeventig kilometer per uur van een hoogte van 22 meter bijna loodrecht naar beneden, om een kleine minuut later via een looping en een kurkentrekker weer tot stilstand te komen.


© 13-5-2009 PARKPLANET – FOTO: DUINRELL

Meest bezochte parkprofielen