Ook Coevorden krijgt een Piratenbaan

Plopsa Coevorden in voorjaar 2010 open

Ook Coevorden krijgt een Piratenbaan

Op 30 april 2010 opent Plopsa Indoor in het Drentse Coevorden. Deze week werden de contracten voor de bouw ondertekend. 

Drie hoofdaannemers zullen de bouw van Plopsa Indoor voor hun rekening nemen: de Friso Bouwgroep uit Sneek verzorgt de algemene bouwwerken, Faber neemt de grond- en bestratingwerkzaamheden voor haar rekening en de firma Harwig uit Emmen is verantwoordelijk voor onder meer elektriciteit en verwarming. Het zoeken naar geschikte aannemers duurde langer mede omdat de bouwkosten hoger dan verwacht dreigden uit te vallen. Het Plopsa-park gaat daardoor later open dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Buitenlands project

Algemeen directeur van de Plopsa-groep Steve van den Kerkhof zegt blij te zijn dat na twee jaar voorbereiding het park in Nederland eindelijk gerealiseerd kan worden. De kosten van het project zijn geraamd op vijftien miljoen euro. Plopsa Indoor Coevorden is het eerste buitenlandse project van de Plopsa-groep, de themaparkendivisie van Studio 100.

{googleads right}Mega Mindy

Het indoor themapark in Coevorden krijgt een oppervlakte van anderhalve hectare, waarvan één hectare overdekt is. Plopsa Indoor Coevorden richt zich op gezinnen met kinderen tot ongeveer zes jaar. Net als in het vergelijkbare Plopsa Indoor in het Belgische Hasselt staan bekende Studio 100-figuren als Samson & Gert, Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba, Piet Piraat en K3 centraal in het nieuwe indoorpretpark. Rond iedere figuur wordt een aantal attracties gebouwd. In totaal krijgt de accommodatie in Coevorden ongeveer vijftien attracties en heeft het complex een capaciteit van 3500 bezoekers per dag. Naar verwachting zullen driehonderdduizend mensen per jaar de poorten passeren.

Center Parcs

Het indoorpark wordt gebouwd naast Center Parcs De Huttenheugte. De gemeente Coevorden versterkt daarmee zijn toeristisch aanbod. Steve van den Kerkhof: “We willen de provincie Drenthe, de gemeente Coevorden en Center Parcs danken voor de ongelooflijke inzet tot op heden voor dit project”.


(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen