Donald Duck-wedstrijd D23 - Illustratie: (c) Disney

Portretteer Donald

Donald Duck-wedstrijd D23 - Illustratie: (c) Disney

The Disney Company gaat op zoek naar een nieuw portret van Donald Duck. Voor dat portret klopt het bedrijf aan bij… de fans!

De echte Donald Duck-fans worden opgeroepen een officieel portret van de wispelturige eend te maken. Het uitverkoren portret zal in september worden tentoongesteld op een expositie in Anaheim, de thuisstad van Disneyland in Californië. Bovendien krijgt de winnaar een originele Duckster, een onderscheiding die door Walt Disney persoonlijk werd ingesteld in 1960 en in al die jaren slechts iets meer dan twintig keer is uitgereikt. Een Duckster wordt toegekend aan een persoon die een ‘significante bijdrage heeft geleverd aan de Walt Disney Studios’. De Duckster is een bronzen beeldje en werd bijna twintig jaar geleden voor het laatst uitgereikt. Eerdere winaars van de Duckster zijn onder meer Clarence Nash, de ‘stem’ van Donald Duck, en de fameuze Donald-tekenaar Carl Barks.

{googleads right}Canvas

Wie wil meedingen naar de eervolle titel van officiële portretschilder van Donald Duck, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet hij of zij lid zijn, of worden, van Disney-fanclub D23. Het Donald-portret moet uitgevoerd worden op canvas, dat maximaal 61 bij 91 centimeter groot mag zijn. Deelnemers moeten eerst een schets inleveren bij D23. Een jury nomineert kandidaten die hun uitgewerkte schets naar Disney mogen sturen.


© 2009 TEKST: PARKPLANET – ILLUSTRATIE: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen