Bloemen bij de première van The Sound of Music - Foto: (c) Parkplanet

Stoppen of doorgaan?

Bloemen bij de première van The Sound of Music - Foto: (c) Parkplanet

De succesvolle musical The Sound of Music stopt op 28 juni in het Efteling Theater. Maar alle seinen voor een prolongatie na de zomer staan op groen.

Over een maand, op zondag 28 juni, stopt The Sound of Music in Theater de Efteling. Na bijna tien maanden vertrekt de musical naar België. Daar zal The Sound of Music in de Stadsschouwburg van Antwerpen te zien zijn vanaf 20 augustus. Maar terugkeer naar Kaatsheuvel is zeker niet uitgesloten, al houden producenten Efteling Theaterproducties en V&V Entertainment daarover wijselijk de kaken op elkaar.

‘Niet ondenkbaar’ 

Gevraagd naar een verlenging van The Sound of Music in het theater in Kaatsheuvel is het antwoord van producers Jeroen Zwartjes en Roel Vente: “Het is niet ondenkbaar”. Veel tekenen wijzen er echter op dat The Sound of Music in november – als het uitstapje naar Antwerpen achter de rug is – wel degelijk terugkomt naar het theater bij het pretpark. Om te beginnen heeft de Efteling nog geen opvolger voorgesteld, terwijl een nieuwe titel in voorgaande jaren al wel vroegtijdig bekend was. De Efteling zegt dat de musical op 28 juni stopt, maar van de in musicalkringen gebruikelijke term ‘stopt definitief’ is nog geen sprake.

{googleads right}Perfecte programmering

Als The Sound of Music naar Kaatsheuvel zou terugkeren, is dat in de loop van november; een perfecte programmering in de weken voor kerstmis. Naar verluidt is Wieneke Remmers al gecontracteerd voor een prolongatie van de hitmusical. In de tussenliggende periode – want Wieneke gaat niet mee naar Antwerpen – speelt zij in de V&V-productie Hairspray. Remmers speelt de perfecte Maria, vindt ook Roel Vente: “Wieneke staat op één. Ze heeft zich opgewerkt tot de nieuwe generatie musicalsterren”.

Op zoek naar een opvolger

Jeroen Zwartjes, manager Live Entertainment en Theaterproducties van de Efteling, en V&V-producent Roel Vente zijn toch al druk op zoek naar een opvolger. Na The Sound of Music moet er in de Efteling wéér een kwalitatief hoogstaande voorstelling komen, zeggen zij. Lees het complete interview met Zwartjes en Vente hier.

Flashmob

In september en oktober is The Sound of Music te zien in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Momenteel wordt er in Vlaanderen naar een gouvernante gezocht in het televisieprogramma Op zoek naar Maria. Om de musical en de televisieshow te promoten zorgde zender VTM voor een stunt. In de hal van het Centraal Station in Antwerpen begonnen plots enkele mensen ‘spontaan’ te dansen op de klassieker Do Re Mi. Voor de ogen van de verbaasde treinreizigers groeide het aantal dansers uit tot tweehonderd. De dansers verdwenen na afloop van het liedje weer net zo snel als ze waren gekomen. Net als voor het programma Op zoek naar Maria – dat is gebaseerd op het Britse How do you solve a problem like Maria? – kwam ook de inspiratie voor deze zogenaamde flashmob uit Groot-Brittannië. In Liverpool werd al eens een vergelijkbare surprise act uitgevoerd ter promotie van de musical Footloose


© 2009 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen