Renovatie van de torenpartij in Toverland

Torens vernieuwd

Renovatie van de torenpartij in Toverland

Acht jaar lang trotseerden ze weer en wind en verloren ze langzaam maar zeker hun glans. Maar nu stralen de torens die de ingangspartij van Toverland vormen weer als nieuw.

Wekenlang werd er aan de ruim twintig meter hoge torens van het pretpark in Sevenum gewerkt. Alle torens, die samen de ingang van het overdekte gedeelte van het park vormen, werden volledig gerenoveerd. Zowel de polyesterlaag als de coating van het duizend vierkante meter tellende decorstuk werden volledig vervangen.

{googleads right}Huzarenstukje

Voor het huzarenstukje werd de firma Zeeland uit Zeeuwse Hulst ingeschakeld. Dit bedrijf, dat gespecialiseerd is in het verwerken van polyester, nam ook de renovatie van de ingangspartij bij Vogel Rok in de Efteling op zich. Eind januari werd gestart met het project in Toverland. Vijf medewerkers aangevuld met freelancers werkten fulltime aan de make over van de markante torens.

Hoogtes

Voor het weer stralend maken van de ingang van Toverland werden in totaal dertig verschillende kleuren gebruikt. Grootste uitdaging van het project waren volgens Zeeland-eigenaar Martijn Willaert de afmetingen en de hoogtes van de torens. “Je wilt wel eens vergeten hoeveel steigerverdiepingen je klimt alvorens je op de bovenste verdieping staat.” Aan het eind van de klus werden, na het verwijderen van het steigermateriaal, het vaandel en de piek op de hoogste toren geplaatst. 

© 2009 PARKPLANET – FOTO: TOVERLAND

Meest bezochte parkprofielen